Jeff Bezos Amazon CEO'luğunu şirketin 27'nci yılında bırakıyor

Jeff Bezos ve Andy Jassy - Arşiv
Jeff Bezos ve Andy Jassy - Arşiv

Amazon CEO'su Jeff Bezos CEO'luk görevini Andy Jassy'e 5 Temmuz'da devredeceğini açıkladı. Devir teslim şirketin 27'nci yıl dönümünde gerçekleşmiş olacak. Bezos CEO'luk görevini bıraksa da yönetim kurulu başkanlığı yapacak ve diğer şirketleri için daha fazla vakte sahip olacak.

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos,üst yöneticilik (CEO) görevini 5 Temmuz'da Andy Jassy'e bırakacağını duyurdu.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amazon'un hissedarlar toplantısında, Amazon'un 5 Temmuz 1994'te kurulduğunu hatırlatarak kendisi için önemli olan bu tarihi, özellikle seçtiklerini bildirdi.

Ne olmuştu?

ABD'li e-ticaret devi Amazon, 2 Şubat'ta, Bezos'un görevinden bu yılın üçüncü çeyreğinde ayrılacağını duyurmuştu.

Şirketin açıklamasında, Bezos'un Amazon'un yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edeceği, şirketin üst yöneticiliğine Andy Jassy'nin geleceği aktarılmıştı.

Değişiklik ne anlama geliyor?


Şu anda Amazon Ağ Servislerinde CEO olarak görev yapan Andy Jassy'nin tüm şirketin CEO'su olması, Jeff Bezos’un şirketten uzaklaşacağı anlamına gelmiyor. Bu devir işlemi gerçekleştiğinde Andy Jassy CEO pozisyonuna geçerken, Bezos da şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek.

5 Temmuz'da gerçekleşeceği bildirilen görev değişimi sayesinde Bezos hem inanılmaz başarılara imza atan şirketini bırakmamış olacak hem de Blue Origin gibi diğer kuruluşlara da vakit ayırarak farklı organizasyonların etkin bir biçimde varlıklarını sürdürmelerini sağlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >