Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevini bırakıyor

Jeff Bezos
Jeff Bezos

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu ve şirketin üst yöneticisi Jeff Bezos, 26 yıl önce garajında kurduğu şirketin CEO'luk görevini bırakıyor.

Amazonun kurucusu Jeff Bezos, CEO'luk görevini bırakıyor. Yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edeceğini açıklayan Bezos, CEO'luk görevini bırakarak diğer girişimlere odaklanmak için 'zaman ve enerji' bulabileceğini kaydetti.

Bezos, Amazon'da CEO koltuğunu şirketin bulut bilişim alanını yöneten Andy Jassy'ye devredecek. Şirketin açıklamasına göre görev değişimi, 2021'in ikinci yarısında yürürlüğe girecek.

Uzay araştırma şirketine odaklanacak

Amazon çalışanlarına yönelik mektubunda Bezos, "Amazon'un CEO'su olmak büyük bir sorumluluk ve oldukça tüketici bir görev. Böyle bir sorumluluğa sahipseniz başka bir şeye dikkat ayırmanız oldukça zor" dedi. CEO koltuğunu devretmenin "emekli olmak anlamına gelmediğini" söyleyen Bezos, kurucusu olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ve sahibi olduğu Washington Post gazetesi gibi alanlara odaklanacağını duyurdu.

BBC Kuzey Amerika Teknoloji Muhabiri James Clayton, bu kararın "gerçek bir sürpriz" olmasına karşın anlaşılır nedenleri olduğunu hatırlatıyor:

"Jeff Bezos'un kendisinin bile 200 milyar dolar değerinde olduğunu unutmayın. Bu kadar zenginseniz neler yapabileceğinizi hayal edin. Bezos Amazon dışında da büyük uğraşlara sahip. Blue Origin ile uzaya yol inşa etmenin peşinde. İklim kriziyle mücadele için Earth Fund'a 10 milyar dolar yatırım yaptı. Hem de Washington Post'un sahibi. Amazon'daki nüfuzu da büyük ölçüde devam edecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >