Jeff Bezos, Ay'a göndereceği Blue Moon aracını tanıttı

Blue Moon
Blue Moon

● Amazon kurucusu Jeff Bezos, sahibi olduğu Blue Origin şirketinde 'dünya dışı yaşam' konusunda çalışmalar yapıyor.

● Bu kapsamda Blue Origin'in üç yıldır üzerinde çalıştığı Blue Moon isimli araç, dün akşam saatlerinde tanıtıldı.

● Blue Moon'un asıl amacı ilk etapta Ay yüzeyine çeşitli boyutlarda ve türlerde yük taşımayı sağlamak. Ancak daha sonra astronotların da benzer yöntemle Ay yüzeyine taşınması hedefleniyor.

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos,roket şirketi Blue Origin tarafından geliştirilen Ay'a iniş aracını duyurdu.

Blue Moon olarak isimlendirilen aracın asıl amacı 2024'e kadar Ay'a iniş yapıp orada kalmak. Dün akşam saatlerinde (9 Mayıs 2019) gerçek boyutlu olarak sergilenen araç, aslında şu ana kadar ilk kez sergilendi.

gzt

Farklı görevler için kullanılabilecek

Blue Moon, Ay'ın yüzeyine çeşitliboyutlarda ve türlerde yük taşıyacak şekilde tasarlanmış. Dolayısıyla farklı görevler için kullanılması söz konusu. Taşıma kapasitesinin 3.6 tona kadar çıktığı bilinen detaylar arasında.

Hatta ilerleyen yıllarda daha büyük versiyonların astronotların Ay'a taşınması için kullanılabileceği söyleniyor.

Aslında Blue Origin çok uzun zamandır bu proje üzerinde çalışıyor. Hatta şirket geçtiğimiz günlerde NASA'dan'kritik ay iniş sistemlerini geliştirmek' için milyonlarca dolar hibe aldı.

Bezos ayrıca, Blue Moon'da kullanılan BE-7 isimli yeni ve esnek bir roket motorunu da duyurdu ve şu açıklamayı da yaptı:

  • Sıvı hidrojen kullanıyoruz. Çünkü sonuçta ayda hidrojen elde edebileceğiz ve araçlara yakıt ikmali yapabileceğiz.

Bir sanatçının uzayda Dünya benzeri yaşam koşullarını teorik olarak taklit edebilen bir O'Neill uzay kolonisi kavramı.

Blue Moon'un ortaya çıkışı, Bezos'un sık sık insanlığın geleceğiyle ilgili yaptığı bir konuşmayı tekrardan alevlendirdi. Doğal olarak bu tip görseller de yeniden yayılmaya başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >