Jeff Bezos durmak bilmiyor: Kişisel serveti 200 milyar dolara ulaşan ilk isim olabilir

Jeff Bezos (Arşiv)
Jeff Bezos (Arşiv)

Amazon CEO'su Jeff Bezos dünyanın en zenginleri arasında birinci sırada ve son bir yıldır servetine servet katmaya devam ediyor. Bezos sıralamada geçecek birini bulamayınca tarihi bir rekora koşmaya başladı. Jeff Bezos, yaşanan son artışla, kişisel serveti 200 milyar dolara ulaşan ilk isim olabilir.

Jeff Bezos, tarihi bir unvana çok yaklaştı. Dünyanın en zengini, net serveti 200 milyar dolara ulaşan ilk milyarder olabilir.

Bezos'un kurucu CEO'su olduğu Amazon'un bugünkü hisse değerleri yüzde 1,2 artarak Bezos'un servetine 2,2 milyar dolar daha ekledi ve dünyanın en zengininin net serveti 199,7 milyar dolara ulaştı.

  • Amazon'da büyük bir hisseye sahip olduğu için, şirketin değerindeki en ufak bir değişim bile Bezos'un servetini milyarca dolar değiştirebiliyor.

  • Jeff Bezos, 1,68 trilyon dolar değerindeki Amazon'dayüzde 11,1 oranında hisseye sahip.

Yükselişin izleri son bir yılda

Forbes'un haberine göre, geçtiğimiz hafta Bezos'un net serveti 197,8 milyar dolara kadar ulaştı. ABD merkezli iş dergisi, 1982'den beri milyarderlerin kaydını tutuyor ve Bezos o tarihten bu yana kendi rekorlarını dahi egale ediyor.

Bezos'un bütün varlıkları ise son 12 ayda 86 milyar dolar arttı. Amazon CEO'sunun Eylül 2019'daki serveti 114 milyar dolardı.

Dünya sıralamasında son durum nedir?

  • Business Insider'ın haberine göre Bezos, bu dönemde toplamda kişisel servetini en çok artıran isim olurken, sıçramalara bakıldığında ise Elon Musk yüzde 228’lik büyüme ile kişisel servetini en hızlı artıran isim oldu. Musk'ın kişisel serveti pandemi öncesinde 24,6 milyar dolarken ağustosta 73,1 milyar dolar oldu.
  • Bu arada Musk ayrıca Tesla hisselerindeki yükseliş ile bir günde 8 milyar dolar daha ekledi kişisel varlıklarına ve dünyanın en zengin 4’üncü ismi oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / FORBES