Jirki aşireti liderinden alkışlanacak yasak

Arşiv
Arşiv

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan, bölgenin tanınmış aşiretlerinden Jirki’nin lideri Tahir Adıyaman’ın yeğeni evlenirken, bundan sonra düğünlerde havaya silah sıkılmasını yasakladığını açıklaması memnuniyetle karşılandı.

Jirki aşiretinin lideri Tahir Adıyaman’ın kardeşi korucubaşı Mehmet Adıyaman’ın oğlu Ferdi Adıyaman, Elif Adıyaman ile Beytüşşebap’ta dünyaevine girdi.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği, 3 gün 3 gece süren düğünde damat Ferdi Adıyaman’a 280 bin liralık para, gelin Elif Adıyaman’a ise 1 kilo 150 gramlık altın takıldı.

Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik ile binlerce kişinin katıldığı düğünde, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

 3 gün 3 gece süren düğünde damat Ferdi Adıyaman’a 280 bin liralık para, gelin Elif Adıyaman’a ise 1 kilo 150 gramlık altın takıldı.
3 gün 3 gece süren düğünde damat Ferdi Adıyaman’a 280 bin liralık para, gelin Elif Adıyaman’a ise 1 kilo 150 gramlık altın takıldı.
Fotoğraf: DHA

Yeğeninin düğününde konuşan Tahir Adıyaman, aşiret olarak 30 yıldan beri devletle beraber olduklarını, silahların kendilerine terörle mücadele edilmesi için verildiğini söyledi.

Bundan sonra düğünlerde havaya silah sıkılmasını yasakladığını açıklayan Adıyaman, "’Terör bitti’ diye bu silahlar, havaya sıkılmaya başlandı. Buradan Jirki aşiretine çağrımdır. Düğenlerde havaya atış yapması yasaktır. Kimse düğünlerde atış yapmasın" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >