Joker karakterini hangi Türk oyuncu canlandırabilir?

Joker filmi 4 Ekim'de vizyona girdi.
Joker filmi 4 Ekim'de vizyona girdi.

Başrollerini Joaquin Phoenix ve Robert De Niro'nun paylaştığı Joker filmi 4 Ekim itibariyle vizyona girdi. Yılın en tartışmalı filmi olan yapım ilk gününde rekor bir izlenme oranına uluşarak 24 milyon 600 bin dolar gişe hasılatı elde etti. Başrol oyuncuları Phoenix ve De Niro'nun başarılı performansları dikkati çekerken, Türk oyuncular arsında kim Joker karakterini canlandırabilir sorusu gündeme gelmeye başladı. En güçlü aday ise başarılı oyuncu Haluk Bilginer oldu.

Bir yıldır sinema sektörünün gündeminden düşmeyen Joker filmi, 4 Ekim itibariyle vizyona girdi. 2018 yılında You Were NeverReally Here'da sergilediği performansla hayran bırakan Joaquin Phoenix, filmde Joker karakterini canlandırıyor.

  • İlk gününde gişe rekoru kıran filmin Joker karakterini bir Türk oyuncu canlandırsaydı bu kim olurdu?

En güçlü aday Haluk Bilginer

Ekşi Sözlük'te 'Joker karakterini oynayabilecek oyuncu' başlığıyla bir tartışma başladı. Yapılan yorumlarda öne çıkan isim Haluk Bilginer oldu. Biz de en iyi kişinin Bilginer olacağını düşünüyoruz!

Diğer öne çıkan isimler ise: 'Aras Bulut İynemli, Burak Deniz, Özkan Uğur, Uraz Kaygılaroğlu, Erdal Beşikçioğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Serhat Kılıç, Ozan Güven, Ali Atay, Alperen Duymaz, Çağatay Ulusoy, Olgun Şimşek, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu, Erkan Kolçak Köstendil' oldu.

Haluk Bilginer
Haluk Bilginer
  • Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy şu sıralar Netflix dizisinde yer alıyor. Netflix'in ilk Türk yapımı dizisi olan Hakan Muhafız'ın başrol oyuncusu olan Ulusoy başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çekti.

Çağatay Ulusoy
Çağatay Ulusoy

  • Başarılı oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. ile yeniden geri döndü. Usta oyuncu Joker karakteri için Haluk Bilginer'den sonra favori olarak yer alıyor.

Erdal Beşikçioğlu
Erdal Beşikçioğlu

  • Kıvanç Tatlıtuğ şu sıralar ekranda yer almıyor. Ancak oyuncunun sahip olduğu tecrübe bu role yakışacağını kanıtlar nitelikte.

  • Aras Bulut İynemli, Çukur dizisinde gösterdiği performans ile göz dolduruyor. Genç oyuncu bu rol için en güçlü adaylardan birisi olmayı başardı bile!

Aras Bulut İynemli
Aras Bulut İynemli
  • Erkan Koçak Köstendil Çukur'un başarılı olan bir diğer oyuncusu. Koçak Köstendil, 'kapat şu müziği Muhittin abi' sözüyle hafızlara kazınmışken, Joker filmiyle kendini ölümsüzleştirebilir mi?

Erkan Kolçak Köstendil
Erkan Kolçak Köstendil

Haluk Bilginer'e yakışır!

Oyuncu Haluk Bilginer Şahsiyet dizisindeki performansıyla uslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildi. Başarılı oyuncu yeni projesiyle geri dönmeye hazırlanıyor. Bilginer, Romanya'da çekilen ve genç bir ajanın maceralarını konu alan yapımda Dr. Greif karakterini canladıracak.

  • GZT ekibi olarak bizim favorimiz de Haluk Bilginer. Usta oyuncu tecrübesiyle bu rolün hakkını verenlerden olabilir. Üstelik bu rolün Bilginer'e yakışacağından şüphemiz yok!

24 milyon 600 bin dolar gişe başarısı

Başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı Joker filmi, perşembe gecesi açılış rekorunu kırdı. Film, Kuzey Amerika'da13.3 milyon dolar gişe rakamına ulaşırken, Box office verilerine göre de dünya çapında 24.6 milyon dolara ulaşma başarısını gösterdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >