Joker rekor kırdı: İlk gün hasılatı '24 milyon 600 bin dolar'

Joker filmi, yılın en tartışmalı yapımlarından biri oldu.
Joker filmi, yılın en tartışmalı yapımlarından biri oldu.

Başrollerini Joaquin Phoenix ve Robert De Niro'nun paylaştığı Joker filmi vizyona girdi. Film ilk gününde rekor bir izlenme oranına uluşarak 24 milyon 600 bin dolar gişe hasılatı elde etti.

Neredeyse bir yıldır sinema gündeminin en çok konuşulan filmleri arasında yer alan Joker, son dönemin en çok merak edilen projelerinden biri konumunda yer alıyordu. Film, gişede perşembe gecesi açılış rekorunu kırdı. Sadece Kuzey Amerika'da 13.3 milyon dolar gişe rakamına ulaştı.

24 milyon 600 bin dolar gişe başarısı

Başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı Joker filmi, perşembe gecesi açılış rekorunu kırdı. Film, Kuzey Amerika'da 13.3 milyon dolar gişe rakamına ulaşırken, Box office verilerine göre de dünya çapında 24.6 milyon dolara ulaşma başarısını gösterdi.

Joker filmi 4 Ekim'de vizyona girdi
Joker filmi 4 Ekim'de vizyona girdi

Yapımcı şirketlerin beklentisi büyük

Yapımcı şirketler Warner Bros. ve DC Films, Joker’in ilk hafta sonunda 75-80 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşacağını öngörüyor. Ancak bağımsız araştırmacılar bu rakamın 80-95 milyon dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

7 yıl önceki filmin gösterime girdiği gün silahlı saldırı gerçekleşmişti

7 yıl önce, 'Batman: Kara Şövalye Yükseliyor' filminin gösterime girdiği gün Colorado’da düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi de yaralanmıştı. Silahlı bir kişi, film beyaz perdede oynarken ayağa kalkıp ateş açmıştı. Saldırının gerçekleştiği Aurora’da Joker gösterilmeyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >