Jüpiter'in atmosferindeki ebru sanatı: Harika görüntüler

Jüpiter',n atmosferindeki ebru sanatı
Jüpiter',n atmosferindeki ebru sanatı

Dev gezegende oluşan şiddetli fırtınalar ebru sanatı desenlerine benzeyen harika manzaralar sunuyor.

NASA'nın keşif aracı Juno dev gezegen Jüpiter'den muazzam fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Gezegende oluşan fırtınalı kaotik atmosfer ebru sanatının desenlerine benzeyen süper görüntüler meydana getiriyor.

NASA'nın 'Jovian Art' (Jüpiter Sanatı) adıyla kendi sitesinde yayınladığı fotoğraf 2 Şubat 2017 tarihinde Juno uzay aracı tarafından Jüpiter'in 14 bin 500 km yakınından geçerken çekildi. Görsele yansıyan şekiller şiddetli rüzgarların neden olduğu ihtişamlı bulut oluşumları. Bu bulut oluşumları dev gezegenin güney yarımküresine ait. Bilim adamı Roman Tkachenko, Juno'dan gelen verileri işleyerek bu harikulade görseli ortaya çıkardı.



Atmosferde meydana gelen gizemli fırtınalar, bulut oluşumları ve hava olayları Güneş Sistemi'ndeki hiçbir şeye benzemiyor. Jüpiter hacim olarak 1300 tane Dünya'yı içine alabilecek kadar büyüklükte bir gaz devidir. Jüpiter'in atmosferindeki yatay ve dikey hareketlilik yüzünden rüzgarların hızı saatte 600 km'ye kadar ulaşabiliyor. Aşağıda Jüpiter'in atmosferindeki şekillere benzeyen ebru sanatı desenini görebilirsiniz.





Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >