Kabil'de camide patlama: Çok sayıda sivil öldü

Kabil'de caminin girişinde düzenlenen bombalı saldırı
Kabil'de caminin girişinde düzenlenen bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yer alan Eid Gah Camii'nin yakınlarında bir patlama meydana geldi. Taliban sözcüsü çok sayıda sivilin öldüğünü açıklamıştı.

Üst düzey bir Taliban yetkilisi, Afganistan'ın başkentindeki bir caminin dışında meydana gelen patlamada "çok sayıda sivilin" öldüğünü açıkladı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter'dan yaptığı açıklamada, patlamanın Kabil'deki Eid Gah Camii'nin girişinin yakınında meydana geldiğini belirtildi.

Geçen hafta vefat eden Mücahid'in annesi için Pazar öğleden sonra camide bir dua töreni düzenlendiğini belirten sözcü, sosyal medyadan tüm halkı davet etmişti.

Bununla birlikte, patlamadan hemen önce Taliban, Zabihullah Mücahid'in annesi için Eid Gah Camii'ne giden yolu trafiğe kapatmıştı.

Diğer taraftan, Taliban sözcüsü Bilal Karimi Associated Press'e verdiği demeçte, saldırıda Taliban savaşçılarının zarar görmediğini söyledi. Ölenlerin sayısı hakkında bilgi vermedi ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı

Kabil'deki İtalyan destekli bir hastane ise patlamada yaralanan dört kişiyi aldığını duyurdu. Caminin çevresi, yoğun güvenlik önlemi alan Taliban tarafından kordon altına alındı.

Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı. Ancak, Ağustos ortasında Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinden bu yana, Taliban üyelerine yönelik yönelik saldırıları arttı.

DAEŞ/Horosan adlı grup, doğudaki Nangarhar eyaletinde güçlü bir varlığını sürdürüyor ve Taliban'ı bir düşman olarak görüyor. DAEŞ/Horosan, eyalet başkenti Celalabad'da çok sayıda cinayet de dahil olmak üzere Taliban'a yönelik çok sayıda saldırı üstlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >