Kabine bugün toplanıyor: Ana gündem maddesi ekonomi

Arşiv
Arşiv

Kabine bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Yüz yüze eğitimde verilen aranın ardından okullardaki hazırlıklar, Merkez Bankası'nın faiz indirimin ardından döviz kurlarındaki hareket, asgari ücrette hem işveren kesiminin hem de işçinin talepleri gibi konuların değerlendirileceği toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması yapacak.

Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bugün toplanacak. Toplantının ilk önemli gündem maddesi ekonomideki gelişmeler olacak. Merkez Bankasının faiz indirimi kararı sonrası döviz kurlarındaki artış ve alınacak tedbirler değerlendirilecek. İşte toplantının gündem maddeleri:

Asgari ücret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücretin belirlenmesi amacıyla işveren ve işçilere yönelik bir anket çalıştırması gerçekleştirmişti. Bakan Vedat Bilgin anket sonuçlarını Kabineyle paylaşacak. Bununla birlikte 3600 ek gösterge ve EYT konusu da kabinenin gündeminde olacak.

Dış politika

Toplantıda bir başka önemli gündem maddesi dış politika olacak. Bağdat'ta büyüyen siyasi belirsizliği fırsata dönüştürmek isteyen Peşmerge'nin Kerkük'e girmeye hazırlandığı belirtiliyor. Bölgede yaşanan gelişmeler Kabine Toplantısında ele alınacak.

Terörle mücadele

Terörle mücadele toplantının öncelikli gündem başlıklarından biri olacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ve Irak'ın Kuzeyinde devam eden operasyonlara ilişkin sunum yapacak.

Koronavirüs

Koronavirüs ile mücadele toplantının gündem başlıkları arasında. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarına ilişkin kapsamlı bir sunum yapacak. Olası ek tedbirler konusunda Bilim Kurulu tavsiye kararlarını kabine ile paylaşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >