Kabine toplanıyor: Ana gündem asgari ücret

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede milyonların merak ettiği iki konuda karar çıkması bekleniyor. Asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağı ve bayram tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı konusunda bugünkü toplantıda kesinleşmesi bekleniyor. Toplantıda emekli ve memura ek zammı, enflasyonla mücadele ve NATO zirvesi konuları da tartışılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bayram tatili ve ekonomi gündemiyle toplanıyor. Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, gündemdeki konular değerlendirilecek.

Asgari ücrette ara zam olacak mı?

Kabine Toplantısı'nda asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Taraflarla görüşmelerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, konuya ilişkin Kabine'ye bir sunum yapması beklentiler arasında. Eğer asgari ücretliye ara zam kararı çıkarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak.

Memur ve emekliye ek zam kararı çıkacak mı?

Enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapılıp yapılmamasının da toplantı gündeminde yer alması bekleniyor.

Bayram tatili kaç gün olacak?

Kabine'de Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resmi tatil. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu gündemde.

Enflasyon ve fahiş fiyatlar da gündemde

Kabine toplantısında enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat artışları da masada olacak. Son ekonomik veriler ışığında atılacak yeni adımlara karar verilecek.

NATO zirvesi öncesi son hazırlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalabalık bir ekiple katılacağı NATO zirvesi öncesinde yapılan hazırlıklar da son kez masada olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >