Kademeli emeklilik yasası çıkacak mı?

Arşiv
Arşiv

EYT düzenlemesinden yararlanamayan binlerce vatandaş Kademeli emeklilik sistemiyle birlikte emeklilik haklarına kavuşmayı bekliyor. Peki kademeli emeklilikle ilgili yeni bir düzenleme yapılacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin TBMM'de onaylanmasının ardından birçok vatandaş emeklilik haklarına kavuştu. Ancak 8 Eylül 1999 sonrası sonrası sigorta girişine sahip olan çalışanların emeklilik mücadelesi hala devam ediyor.

Emeklilik Yaşa Takılanlar düzenlemesinden yararlanamayan 8 Eylül 1999 sonrası sigortalılar SGK girişlerinin 1 gün geç olması nedeniyle emekli olabilmek için 17 yıl gibi bir süre beklemek zorunda kalıyorlar.

Peki uzun süredir emeklilik haklarına kavuşma mücadelesi veren kademeli emeklilik mağdurları için yeni bir düzenleme çıkacak mı?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun: Yüzde yüz gelecek

SGK uzmanı Özgür Erdursun kademeli emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Erdursun şu ifadelere yer verdi: “Kademeli emeklilik yüzde 100 gelecek. Bu seçimler için hükümetin en ufak bir kademeli emeklilik planı yok ama erken emeklilik düzenlemesinin 5 yıl içinde çıkacağını tahmin ediyorum. EYT de böyle oldu. İlk başlarda küçük küçük kanun teklifleri veriliyordu. Ama sonra EYT yasası çıktı. Burada da öyle olur, kademeli emeklilik gelir. Ama bu bir süreç, bir mücadele. Bu mücadele de iyi bir şekilde sürdürülüyor. O kişiler de EYT’liler gibi emekli olmayacaklar. Onlar kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan yaş kademesinin öne çekilmesini istiyorlar."

Kademeli Emeklilik hangi yılları kapsayacak?

EYT yasasından yararlanamayan Kademeli Emeklilik mağdurları için yeni bir düzenlemenin hangi yılları kapsayacağı merakla bekleniyor.

Kademeli emeklilik düzenlemesinin yasalaşması durumunda 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arası sigorta başlangıcı olanların kademeli emeklilikten yararlanabileceği öngörülüyor.

Yeniden Refah Partisi Meclis'e kanun teklifi sundu

Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi konuya ilişkin TBMM'ye kanun teklifinde bulundu.

Emeklilik sistemindeki adaletsizlikleri gidermek amacıyla sunulan teklif Kademeli Emeklilik düzenlemesi bekleyen vatandaşlar için umut oldu.

Emeklilikle ilgili mevcut sorunlara çözüm getireceği düşünülen teklifi Yeniden Refah Partisi milletvekilleri Suat Pamukçu, Doğan Bekin, Ali Yüksel ve Mehmet Aşıla sundu.

Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uzun süredir gündemi meşgul eden kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal güvenlikle ilgili henüz bir bir çalışmanın olmadığını söyleyen Yılmaz, “Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor” ifadesinde bulundu.

Yılmaz son olarak, "Ama sosyal güvenlikle ilgili yapılacak çalışmaların daha bütüncül bir çerçevede, daha kapsamlı, bütün dengelerin gözetildiği bir anlayışla gerçekleşmesi" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >