Kader’in yaşaması tutunması bulunacak beyaz kana bağlı

Kader Çeçem yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Kader Çeçem yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye'de sadece 1 kişide görülen Siloptizi hastalığına yakalanan 19 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki Kader Çeçem’in yaşama ümidi bulunacak beyaz kana bağlı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul'da annesiyle birlikte yaşayan 19 yaşındaki Kader Çeçem 1.5 yıl önce Türkiye'de sadece 1 kişide görülen akciğer hastalığı "Siloptizi"ye yakalandı.

Genç kız 19 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Kader'in yaşama ümidi ise bulunacak uygun beyaz kana bağlı.

Kader’in ablası Sibel Hasırcı: Gücümüz artık yetmiyor

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren genç kızın ablası Sibel Hasırcı "Kardeşim yoğun bakıma giderken 'Abla benim sesimi duyur, ben ölmek istemiyorum' dedi. O sözleri kulağımdan gitmiyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Gücümüz artık yetmiyor, yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Beyaz kan nedir?

  • Kemik iliği ve lenfoid dokularında üretilen beyaz kan hücresi, bağışıklık sistemini güçlü tutarak vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Renkleri yoktur, birkaç günlük ya da birkaç haftalık ömre sahiptirler.

Beyaz kan eksikliği neden olur?

  • Kanın içerisindeki beyaz kan hücrelerinin azalması tıp literatüründe 'Lökopeni' olarak geçmektedir. Eğer vücutta beyaz kan düşükse, nedeni lökosit yapısını bozan bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Kan zehirlenmesi, mantar enfeksiyonları, zatürre, organ yetmezliği, septik şok gibi hastalıklar beyaz kan eksikliğine neden olabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >