Kadın giyim devi konkordato ilan etti: 125 milyon TL’lik borç krizi

Türkiye’de tekstil sektörü son yıllarda ciddi ekonomik dalgalanmalar yaşarken, iflas ve konkordato haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak, Türkiye'nin en büyük kadın giyim markalarından biri olan MyGlobe da konkordato ilan etti. Şirketin sahibi Mehmet Yılmaz’ın bireysel konkordato başvurusu mahkeme tarafından reddedilirken, markanın borçlarının 125 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.
Batik’i satın almıştı, ancak kurtaramadı
Patronlar Dünyası’nın haberine göre, daha önce Tiffany&Tomato’yu 35 milyon dolara satan Ziyal Ailesi’nin sahibi olduğu Batik, 2020 yılında yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle MyGlobe’un sahibi Mehmet Yılmaz’a satılmıştı. Ancak yeni yönetim altında da Batik markası toparlanamadı.

Her AVM’de mağazası olan dev markanın krizi derinleşti
Türkiye’nin dört bir yanındaki alışveriş merkezlerinde mağazaları bulunan MyGlobe, mali sıkıntılarını aşamayarak konkordato sürecine girdi. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, MyGlobe’a 1 yıllık kesin mühlet kararı verirken, şirketin sahibi Mehmet Yılmaz için verilen 3 aylık geçici mühlet kararı ise uzatılmadı.

125 milyon TL’lik borç yükü
2024 yılı itibarıyla toparlanma sürecine girmeyi hedefleyen Batik, franchise fuarlarına katılarak yatırımcı aradı ancak beklediği sonucu alamadı. Şirketin biriken borçlarının 125 milyon TL’yi aştığı ve mahkeme kararıyla alacaklılar kurulu oluşturulacağı öğrenildi.
