Kadir Şeker'in avukatından iddialara cevap: İtibarını zedelemeye çalışıyorlar

​​Kadir Şeker
​​Kadir Şeker

Kadir Şeker'in parkta şiddetten kurtarmaya çalıştığı Ayşe Dırla eroin ile yakalanarak tutuklanmıştı. Olayda hayatını kaybeden Özgür Duran'ın ailesi ise bu durumun ardından Kadir Şeker hakkında suç duyurusunda bulunmuş Kadir'in 'kiralık katil' olduğunu iddia etmişti. Kadir Şeker'in avukatı Emrah Daylan bu iddiaları cevapladı.

Hürriyet'in haberine göre; Bu iddiaları 'iftira' olarak nitelendiren Daylan, 'Kadir'in itibarını zedelemek, kamuoyu desteğini azaltmak için bunu yapıyorlar' dedi. Daylan bu iddialara karşı 'sahte delil üretmek', 'iftira atmak' ve 'hakaret' suçlarından suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Daylan 'Ayşe Dırla, yargılama aşamasında Kadir aleyhinde ifade veren tek tanıktır. İfadeleri de çelişkilerle doludur' dedi.

  • Ne olmuştu?
  • Konya'da, 5 Şubat'ta Piri Reis Parkı'nda sevgilisi Ayşe Dırla'ya bağırarak küfreden ve kameriyeyi yumruklayan Özgür Duran'a müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker'in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü.
  • Kadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran'ın elinden dayak yerken kurtardığı iddia edilen Ayşe Dırla, dün gece 900 gram eroinle yakalandı. Bu gelişmenin ardından öldürülen Özgür Duran'ın annesi ve kardeşi, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, Ayşe Dırla hakkında suç duyurusunda bulundu. Duran'ın ailesi, Kadir Şeker'in kiralık katil olduğunu, bunu belgelerle ispatladıklarını öne sürdü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >