Kahramanmaraş'ta arama-kurtarma çalışmalarına katılan Filistinli, İsrail'de katledildi

Sameh Aqtash
Sameh Aqtash

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kahramanmaraş'a gelerek arama-kurtarma çalışmalarına katılan 37 yaşındaki Sameh Aqtash adlı Filistinli, İsrailli yerleşimcilerin Nablus'ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi fanatik yerleşimci terörü kontrolden çıktı. Yüzlerce Yahudi yerleşimci, önceki gün iki Yahudi yerleşimcinin öldürülmesini bahane ederek, Nablus kentinde organize saldırılar düzenledi, Filistinlilere ait çok sayıda ev, iş yeri ve aracı ateşe verdi. Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 37 yaşındaki Sameh Aqtash adlı Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılay'ından yapılan açıklamada, Aqtash'ın Nablus'a bağlı Zatera beldesinde İsrail güçleriyle yerleşimcilerin silahlı saldırısı sonucu gerçek mermiyle karnından yaralandığı ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Aqtash’ın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’ye geldiği ve arama-kurtarma çalışmalarına katıldıktan sonra ülkesine döndüğü ortaya çıktı.

Batı Şeria'da ne olmuştu?

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Huvvara beldesinde pazar günü iki Yahudi yerleşimci silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Akşam saatlerinde ise yüzlerce Yahudi yerleşimci, İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara beldesine gelerek Filistinlilere karşı toplu intikam saldırıları düzenlemişti. Yerleşimciler, beldede gece boyu onlarca evi ve arabayı kundaklamış, Filistinlilere saldırmış, evlerini taşlamıştı.

Huvvara yakınlarındaki Zatara köyünde Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu 5 çocuk babası bir Filistinli hayatını kaybetmiş, olaylarda birçok Filistinli ise yaralanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >