Kahramanmaraş'ta kamyon, cenaze namazı kılanların arasına daldı: 5 ölü, 25 yaralı

Kaza yerinden bir fotoğraf
Kaza yerinden bir fotoğraf

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde freni boşalan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kaza, öğle saatlerinde Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi'nde meydana geldi. Davut Avan'ın cenazesi için Kavaklı Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Cenaze namazının kılındığı sırada Kahramanmaraş-Andırın karayolundan gelen bir kamyon önündeki araçlara çarptıktan sonra kalabalığın arasına daldı. Namaz için saf tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada ölenlerin olduğu bildirilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ekipler, kamyonun altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye başkanı ve validen açıklama

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, kazanın cenaze namazı kılınırken meydana geldiğini ifade etti. Olayın çok yeni olduğunu anlatan Doğan, "Ölü sayısını şu an için tespit edemiyoruz. 20'den fazla yaralımız olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

Başkan Doğan'ın ardından son durumu aktaran Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "Şu an için 5 can kaybımız, 25 yaralımız var. Yaralılarımız arasında hayati tehlikesi olan vatandaşlarımız da söz konusu." açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >