Kahveseverlere müjde! Kahve içmenin yararları bilimsel olarak kanıtlandı

Kahve
Kahve

Uzmanlar açıkladı! Artık daha fazla kahve içebilmeniz için bilimsel sebepleriniz var

Trieste Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar gösteriyor ki, daha iyi ifade yeteneğine sahip olan insanlar PDSS2 genine sahipler ve bu geni arttırmak için daha fazla kahve içilmeli.
İşte size bilimsel sebepler!

Uzun bir egzersizden sonra ağrıları hafifletir

                                    
                                    Yorucu egzersizler ve uzun süren aktivitelerden sonra 2 fincan kahveni içerdiği kadar kahve tüketmek, aktivite sonrası doğacak ağrıların azalmasına yardımcı oluyor.
Uzun bir egzersizden sonra ağrıları hafifletir Yorucu egzersizler ve uzun süren aktivitelerden sonra 2 fincan kahveni içerdiği kadar kahve tüketmek, aktivite sonrası doğacak ağrıların azalmasına yardımcı oluyor.
Ömrü uzatıyor

                                    
                                    Bazı araştırmacılar antioksidanların zararlı olduğunu düşünse de, bir kısmı bunun ömrü uzattığını söylüyor. Kahvede de yoğun olarak bulunan antioksidanlar, ömrünüze ömür katıyor.
Ömrü uzatıyor Bazı araştırmacılar antioksidanların zararlı olduğunu düşünse de, bir kısmı bunun ömrü uzattığını söylüyor. Kahvede de yoğun olarak bulunan antioksidanlar, ömrünüze ömür katıyor.
Hafızayı güçlendiriyor

                                    
                                    Bilim adamlarına göre, kahve tüketimi hem reaksiyon hızını arttırıyor hem hafızayı güçlendiriyor.
Hafızayı güçlendiriyor Bilim adamlarına göre, kahve tüketimi hem reaksiyon hızını arttırıyor hem hafızayı güçlendiriyor.
Diyabet riskini azaltıyor 

                                    
                                    Tıp dünyasına göre; kahve 2. tip diyabet riskini azaltıyor. Üstelik günde 1-2 fincan yerine, 3-4 fincan kahve içerseniz %25 daha fazla fayda görürsünüz.
Diyabet riskini azaltıyor Tıp dünyasına göre; kahve 2. tip diyabet riskini azaltıyor. Üstelik günde 1-2 fincan yerine, 3-4 fincan kahve içerseniz %25 daha fazla fayda görürsünüz.
Direnci arttırır

                                    
                                    Sporcuların performansı arttıran kahve,uzun soluklu antremanlarda dirençli kalmayı sağlar.
Direnci arttırır Sporcuların performansı arttıran kahve,uzun soluklu antremanlarda dirençli kalmayı sağlar.

                                    
                                    Kahvenin ruh sağlığına olan olumlu etkisi de yadsınamaz. Araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler kahve içmeyenlere oranla %50 daha mutlu.
Kahvenin ruh sağlığına olan olumlu etkisi de yadsınamaz. Araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler kahve içmeyenlere oranla %50 daha mutlu.
Daha iyi odaklanmanın yolu bir fincan kahvede 

                                    
                                    Kafein alımı; tepki süresi, uyanma hızı, uyanık kalma süresi, mantıksal zeka, düşünme hızı ve doğru karar verme yeteneğinde artış olmasını sağlar.
Daha iyi odaklanmanın yolu bir fincan kahvede Kafein alımı; tepki süresi, uyanma hızı, uyanık kalma süresi, mantıksal zeka, düşünme hızı ve doğru karar verme yeteneğinde artış olmasını sağlar.
MS hastalığından kaçınmanın yolu: Kahve 

                                    
                                    Ortalama kahve tüketen ve ortalamanın üzerinde kahve içen(4 kupa ve üzeri) kişiler kıyaslandığında, ortalama üzerinde kahve tüketenlerde MS hastalık riskinin daha az olduğu saptandı.
MS hastalığından kaçınmanın yolu: Kahve Ortalama kahve tüketen ve ortalamanın üzerinde kahve içen(4 kupa ve üzeri) kişiler kıyaslandığında, ortalama üzerinde kahve tüketenlerde MS hastalık riskinin daha az olduğu saptandı.
Diş sağlığı için 

                                    
                                    Şekersiz ve kremasız kahveler, diş sağlığı için oldukça yararlı. Sade kahve dişinizde zararlı bakterilerin bazılarını önlemeye yardımcı oluyor.
Diş sağlığı için Şekersiz ve kremasız kahveler, diş sağlığı için oldukça yararlı. Sade kahve dişinizde zararlı bakterilerin bazılarını önlemeye yardımcı oluyor.
Cilt kanserini önler

                                    
                                    Kahve tüketimi, kanser hücrelerini de önlemeye yardımcı olur.
Cilt kanserini önler Kahve tüketimi, kanser hücrelerini de önlemeye yardımcı olur.
Sağlıklı DNA

                                    
                                    Gelecek nesillere daha sağlıklı DNA'lar bırakabilmek için, kahve için. Kahve tüketenlerin DNA'sında daha az kırılma meydana geliyor.
Sağlıklı DNA Gelecek nesillere daha sağlıklı DNA'lar bırakabilmek için, kahve için. Kahve tüketenlerin DNA'sında daha az kırılma meydana geliyor.
E hadi, bir fincan kahve doldurun!

                                    
                                    Afiyet olsun...
E hadi, bir fincan kahve doldurun! Afiyet olsun...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >