Kahve ve telvesi ile yapabileceğiniz hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler

Türk kahvesi
Türk kahvesi

Kahve içmeyi sevdiğimiz kadar onun telvesi ile de yapabileceğiniz mucizevi bilgileri sizlere sunuyoruz

Kahve Türk kültürünün vazgeçilmez ögelerinden birisidir. Kız istemelerde, arkadaş sohbetlerinde, yemeklerden sonra yani neredeyse aslında her alanda kahve kültürümüz oldukça geniştir. İçmeyi bu kadar sevdiğimiz kahveyi Türk kahvesi olarak, filtre kahve olarak veya diğer kahve türleri ile birlikte gündelik olarak tüketmekteyiz. Zevkle içtiğimiz kahveyi farklı alanlarda da kullanmaktayız. Cilt maskelerinde, temizlikte, saç bakımında ve daha birçok alanda kullanmaktayız. Böylesine geniş bir kullanım alanı olan kahvenin çekirdeği ve telvesi ile yapabileceğiniz hayatınızı kolaylaştıracak birçok bilgi bulunmaktadır. İşte size bu bilgileri derledik ve sizlere sunuyoruz.
Evinizin Kokusunu değiştirmek için

                                    
                                    Genelde kahve çekirdekleri ile yapılan ev kokusu kahve telveleriyle de yapılabilmektedir. Kahve çekirdeğini veya kahve telvesini bir kaba koyup onun üzerine mum ilave ettiğinizde odanızın kokusu bir hayli değişecektir. Kahve aroması size ve misafirlerinize oldukça güzel gelecektir.
Evinizin Kokusunu değiştirmek için Genelde kahve çekirdekleri ile yapılan ev kokusu kahve telveleriyle de yapılabilmektedir. Kahve çekirdeğini veya kahve telvesini bir kaba koyup onun üzerine mum ilave ettiğinizde odanızın kokusu bir hayli değişecektir. Kahve aroması size ve misafirlerinize oldukça güzel gelecektir.
Mobilyalarınızın temizliği için

                                    
                                    İçtiğiniz kahvenin telvesini nemli bir beze sürüp mobilyalarınızı narince temizlemeye başladığınızda mobilyalarınız ışıl ışıl parlayacaktır. Mobilyalarınızın temizliği için kullandığınız birçok farklı materyal bulunmasına rağmen kahve telvesinin verdiği etkiyi diğerleri gösterememektedir.
Mobilyalarınızın temizliği için İçtiğiniz kahvenin telvesini nemli bir beze sürüp mobilyalarınızı narince temizlemeye başladığınızda mobilyalarınız ışıl ışıl parlayacaktır. Mobilyalarınızın temizliği için kullandığınız birçok farklı materyal bulunmasına rağmen kahve telvesinin verdiği etkiyi diğerleri gösterememektedir.
Ellerinizdeki kokuyu geçirmek için 

                                    
                                    Örnek veriyoruz, soğan doğradığınız veya sarımsak ile bir şeyler yaptınız ve elleriniz oldukça kötü kokuyor. Bu kokuları geçirmek için yapabileceğiniz gerçekten çok etkili bir yöntem bulunmaktadır. Bu da kahve telvesi ile ellerinizi ovalayıp sonrasında ellerinizi yıkamaktır.
Ellerinizdeki kokuyu geçirmek için Örnek veriyoruz, soğan doğradığınız veya sarımsak ile bir şeyler yaptınız ve elleriniz oldukça kötü kokuyor. Bu kokuları geçirmek için yapabileceğiniz gerçekten çok etkili bir yöntem bulunmaktadır. Bu da kahve telvesi ile ellerinizi ovalayıp sonrasında ellerinizi yıkamaktır.
Buzdolabındaki kötü kokular için 

                                    
                                    Birçok kişinin baş belası olan buzdolabı kokuları bizi yemek yapmaktan hatta yemek yemekten bile soğutmaktadır. Buzdolabınızdaki kötü kokuları geçirmek için ise kahve telvesini kurutup bir kaba koyup buzluğa koyduğunuz taktirde kısa bir süre sonra buzdolabınızdaki kötü kokular geçecektir.
Buzdolabındaki kötü kokular için Birçok kişinin baş belası olan buzdolabı kokuları bizi yemek yapmaktan hatta yemek yemekten bile soğutmaktadır. Buzdolabınızdaki kötü kokuları geçirmek için ise kahve telvesini kurutup bir kaba koyup buzluğa koyduğunuz taktirde kısa bir süre sonra buzdolabınızdaki kötü kokular geçecektir.
Gübre yerine kullanmak için

                                    
                                    Kahve telvesini eğer elinizde gübre yoksa kullanabilirsiniz. Ve oldukça etkili bir yöntemdir. Bitkinin filizlenmesi için gereken nitrojen kaynağını kahve telvesinden elde edebilirsiniz.
Gübre yerine kullanmak için Kahve telvesini eğer elinizde gübre yoksa kullanabilirsiniz. Ve oldukça etkili bir yöntemdir. Bitkinin filizlenmesi için gereken nitrojen kaynağını kahve telvesinden elde edebilirsiniz.
Siyah noktalardan kurtulmak için

                                    
                                    Kahve telvesi peeling etkisi göstermektedir. Ve birçok kimyasal üründen daha çok etkili bir yöntemdir. Siyah noktalarınızdan kurtulabilmek için kahve telvesini yüzünüze sürerek kurtulabilirsiniz.
Siyah noktalardan kurtulmak için Kahve telvesi peeling etkisi göstermektedir. Ve birçok kimyasal üründen daha çok etkili bir yöntemdir. Siyah noktalarınızdan kurtulabilmek için kahve telvesini yüzünüze sürerek kurtulabilirsiniz.
Cilt bakımı

                                    
                                    Topuk ve dirseklerdeki sert ve ölü tabakaları kahve telvesi ile masaj yaparak geçirebilirsiniz.
Cilt bakımı Topuk ve dirseklerdeki sert ve ölü tabakaları kahve telvesi ile masaj yaparak geçirebilirsiniz.
İnatçı lekelerden kurtulmak için

                                    
                                    Kahvenin aşındırıcı ve asidik özelliği nedeni ile kahve telvesini kullanarak birçok inatçı lekeden kurtulabilirsiniz. Ocağınız üzerinde kuruyan yağ tabakasını bu şekilde geçirebilirsiniz.
İnatçı lekelerden kurtulmak için Kahvenin aşındırıcı ve asidik özelliği nedeni ile kahve telvesini kullanarak birçok inatçı lekeden kurtulabilirsiniz. Ocağınız üzerinde kuruyan yağ tabakasını bu şekilde geçirebilirsiniz.
Böceklerden korunmak için

                                    
                                    Evinizdeki sineklerden ve diğer böceklerden kurtulmanın en etkili ve doğal yöntemlerden birisi kahve telvesi yakmaktır. Kahve telvesinin ortaya çıkardığı aromatik koku sayesinde eviniz böceklerden arınacaktır.
Böceklerden korunmak için Evinizdeki sineklerden ve diğer böceklerden kurtulmanın en etkili ve doğal yöntemlerden birisi kahve telvesi yakmaktır. Kahve telvesinin ortaya çıkardığı aromatik koku sayesinde eviniz böceklerden arınacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >