Kaliforniya, akaryakıtla çalışan otomobilleri yasaklama kararı aldı

California, elektrikli araç kullanımını teşvik ediyor.
California, elektrikli araç kullanımını teşvik ediyor.

Kaliforniya ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, küresel ısınmanın zararlarını aza indirgemek ve elektrikli otomobillerin daha sık kullanılmasına teşvik etmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara hız verdi. Artık gaz ve dizelle çalışan araçların satışı yasaklanacak...

Yakın bir zaman içerisinde Fransa, Birleşik Krallık ve İskoçya gibi ülkeler, elektrikli araçlara olan rağbeti artırmak ve piyasada daha güçlü bir hale gelmesini sağlayabilmek amacıyla petrol ve gazla çalışan otomobillere yasak getirilebileceğini açıklamıştı. Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu Başkanı Mary Nichols, Kaliforniya Valisi Jerry Brown'ın da bu yasaklama konusuna olumlu bir şekilde yaklaşacağını açıkladı.

Karbon emisyonunu 2050 yılına kadar 1990 yılında ulaşılmış seviyelerin %80'i kadar azaltmayı hedefleyen Kaliforniya, yenilenebilir enerji kaynakları, küresel ısınma, gaz salınımı gibi konulara maksimum düzeyde ilgi göstermeye devam ediyor. Nichols, yaptığı açıklamada "Benimle çalışan insanlar da dahil 2030'a kadar tüm içten yanmalı motorlu otomobillerin satışının durdurulabileceğine inananlar var. Bazıları bu tarihin 2035, bazıları 2040 olduğunu söylüyor. Bu konuda net tahminler yapmak oldukça zor ancak bu tarihler ihtimal dışı görünüyor." sözlerine yer verdi.

Halihazırda Kaliforniya sokaklarında 300.000'den fazla elektrikli araç yolları aşındırıyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >