Kanal İstanbul için ÇED raporu komisyondan geçti

Kanal İstanbul uydu görüntüsü
Kanal İstanbul uydu görüntüsü

Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler gündemde yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü yaptığı açıklamada da önümüzdeki günlerde Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılıp inşaata başlanacağını duyurdu. Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporu inceleme değerlendirme komisyonunda kabul edildi. Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı'nın sitesinden Kanal İstanbul'un ÇED Raporu açıklandı. Projeyle ilgili ÇED raporu, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı.

Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun bulunarak kabul edildi.

Kanal İstanbul ÇED raporu için tıklayın

Kanal İstanbul 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı

İstanbul ili, Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ‘Kanal İstanbul’ projesiyle ilgili ÇED raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kabul edildi. Son dönemin en çok tartışılan konusu olan ‘Kanal İstanbul’ projesine ilişkin son şekli veren ÇED raporu yeterli bulunarak Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından halkın görüşüne açıldı. ÇED raporu halkın görüş ve önerileri için 10 gün boyunca askıda kalacak. Bakanlık 10 günlük sürenin sonunda halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >