Kaostan beslenenlerin gündem oluşturduğu 5 olay

Kaos
Kaos

15 Temmuz hain darbe girişimini eşi görülmemiş bir mücadele örneği göstererek atlatan Türkiye'ye saldırılar durmuyor. Toplum içinde , nifak tohumları ekerek huzursuzluk çıkartmaya çalışan, amaç ve gayelerinin alenen belli olduğu, ortak değerlerimiz üzerinden provokasyon yaparak mesnetsiz amaçlarına ulaşabileceklerini sanan bu provokatörlerin çirkin yüzünü deşifre ediyoruz.

Toplum içine, nifak tohumları ekerek huzursuzluk çıkartmaya çalışan, amaç ve gayelerinin alenen belli olduğu, ortak değerlerimiz üzerinden provokasyon yaparak kaostan beslenen bu kişiler, mesnetsiz amaçlarına ulaşabileceklerini sananların son haftalarda başvurduğu gündem çalışmaları:

Varan 1 : Askerlerden Suriyeli mültecilere dayak haberi

Yüzyıllardır misafirperverliği ile bilinen Türkiye, bizi yine şaşırtmamış, yanı başında ki komşusunun acısına ortak olarak, Suriye'deki savaştan kaçan 3 milyon Mülteciye kucak açmıştır. Bütün dünyanın gözünün içine bakarak en önemli değer ''insandır'' diyebilme yetisini gösterebilmiş, ''Para ve insan '' arasında karşılaştırılamaz bir fark olduğunu bütün dünyanın gözleri önüne sermiştir.

Hal böyleyken son günlerde toplumu galeyana getirmeye çalışanlar, Gaziantep'te bir ''askerin'' Suriyeli mülteciyi döverken çektiği videoyu servis etti !

İnsan aklıyla adeta alay edenler, mülteciye atılan dayağı kameraya alıp, daha sonra paylaşılmasında herhangi bir sakınca görmüyorlar. Suç işlediğini bilen birinin bu videoyu bile bile paylaşabilmesinin anormal bir durum olduğu herkes tarafından aşikar.

Varan 2: Şanlıurfa'da Atatürk heykeline tahra ile zarar veren Malbora

Tsk olayının üzerinden henüz iki gün geçmişti ki Şanlıurfa'da Mehmet Malbora adında Hdp üyesi, uyuşturucu bağımlısı bir kişi, toplumun ortak değerlerinden Atatürk büstüne ''dinimizde putperestliğe yer yoktur'' diyerek zarar vermeye kalkıştı.

Olayın vehametini anlayabilmek açısından; Olay anında orada bir gazetecinin hazır bulunmasını tesadüf olarak görmek abesle iştigaldir. Sarık ve cübbe giydirilmiş bu vatandaşla, tamamen laik kesim hedef alınarak bir saldırı ve algı yönetimi ile bir kaos planlanmıştır.

Varan 3: ''Bu kıyafetle içeri girmene izin vermem''

Şanlıurfa'da Atatürk büstüne yapılan saldırının etkisi geçmemişti ki, İstanbul Maçka parkında bir güvenlik görevlisinin şortlu bir kıza müdahale haberleri gelmişti bile. Amaçları bir, yöntemleri farklı bu kişilerin toplumun nabzını yükseltecek, toplum içine nifak sokmak amaçlı kişi veya kişiler tarafından sosyal medyadan derhal servis edilmiş, toplum üstünde bir baskı amaçlanmıştır. Güvenlik görevlisinin işine son verilmiştir.

Varan 4: Eminönü-Adalar vapurunda simitçi çocuğun dövülmesi

İçlerindeki kin ile sağa sola saldıran bu insanların yeni hedefi, vapurda simit satan 16 yaşında ki genç oldu. Kazan dairesine indirilerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvenlikleri tarafından darp edilen gencin yakarışları yine bir kamera tarafından kaydedilmiş, bu bağlamda servis edilerek toplumun sinir harbine yenik düşmesi sağlanmak istenmiştir.

Varan 5: Kadıköy'de çello çalan kadına metroda darp iddiası

Bir kadına terörist olduğu iddiasıyla darp uygulandığı haberi, işin aslının hiçte öyle olmadığını Emniyet Müdürlüğünün yaptığı açıklamayla anlaşılmış oldu. Güvenlik önlemi almaya çalışan polis'le girilen bir müdahalenin sonucu olarak karşımıza çıkan olay, sosyal medya'ya tıpkı diğer olaylar gibi bomba gibi düşüyor. Amaç ve gayeleri apaçık belli olan kişiler tarafından kullanılmak istenen bir diğer olay.

Varan 5: Çanakkale'de sakallı polis memuru haberi

Çanakkale'de polis memuru Kuraner Erbaş, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun davranmamasından dolayı açığa alındı. Bir vatandaşın polis otosunun içinde görerek şikayetçi olduğu Erbaş, neden sonuç ilişkisi içinde yapılanların sorumluluğundayken, bir topluluğun bütününe mal edilme çabasının mesnetsiz olduğunun kanıtı niteliğindedir.

Olayların sıralama, gelişme ve zamanlama açısından oldukça manidar olduğu ayan beyan göz önündeyken, yapılan bu olaylardan bütün bir ülke vatandaşlarını sorumlu tutmak, etnik kökenler arasına kaos çıkartmak asıl amaç ve gayeleri olanlar, bu olaylar üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına veya bütünlüğüne göz dikenler için...

Bu ülke 15 Temmuz gibi bir badireyi atlatmış onurlu bir millet olarak, sınırları içerisinde yaşayan hiç kimseye bu tarz mesnetsiz olaylarla provoke edilerek bir yere varamayacaklarını öğretebilecek güç ve kudrette kişilerdir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >