Kar yağdığında kurduğunuz hayaller

Karın çile olduğunu büyükler söylerler. Çocuklar için okulların tatil edilmesi arkadaşlarla bol bol vakit geçirebileceği bir sürü zamanının olmasıdır. Çocuk olmak güzel şey gelin sizde bir günlüğüne çocuk olun. Çocukluk yıllarınızda kurduğunuz hayalleri yapmanızın tam zamanı…

Kar yağdığında çocukluk yıllarınızdan bu yana bir sürü hayal kurmuşsunuzdur. Peki, bu kurduğunuz hayallerden hangisini gerçekleştirdiniz. Hava soğuk biliyoruz. İçinizden kar oynamak geçiyor ve siz dışarı çıkıp çıkmamak konusunda takılıp kalıyorsunuz.

“Çıkın dışarı “ne duruyorsunuz. İşte günlerdir hayalini kurduğunuz, planlar yaptığın kar yağıyor. Kar tatiline çıkmak için plan yapmanızı da gerek yok üstelik tam ayağınıza kadar geldi.




Hadi ailecek birlikte olabilmenin tadını çıkartın karlar üzerinize yağarken ,üstelik dönüşte sıcacık evinizde sizi bekliyorsa çok düşünmenize gerek yok yaşayın hayatınızı..
Kimse uyanıp yerlere basmadan, karlar erimeden hadi çocuklar ne duruyorsunuz. Kapın leğenleri, tahtaları, torbaları varsa kızakları sıkı sıkıyı giyinin önce yoksa izin koparamazsınız annenizden, dışarı çıkın eğlenceye, neşeye, mutluluğa koşun." Okullar tatil edilecek mi ?"diye düşünmeyin boşuna şuan zaten tatil keyfini çıkarmaya bakın.
Hadi kardan adam yapın. Yokuşlardan kayın, mahalle aralarında oynayın, üstelik kardan dolayı araba da giremeyecek rahat rahat oynayabilirsiniz.




Arkadaşlarınızı çağırın, dostluk içinde kar savaşı yapın, karda yuvarlanın ve tabi ki kardan adam yapın.

Karın yağmasıyla birlikte çocukluk yıllarınızdaki anılarınız gözünüzde canlanmaya başlar. Çocukluk yıllarında tattığınız öyle güzel hatıralar vardır ki; sobanın etrafında gerçekleşen aile sohbetleri, elektrikler kesildiği zaman sobadan yansıyan ateşin evi aydınlatması ve her şeyden önemlisi size kışın geldiğini iliklerinize kadar hissettirmesi….

Herkesin içinden sıcacık bir sobanın karşısında oturmak isteği daima geçer. Eskiden evinizi ısıtmak için kullandığınız şimdilerde pek de rastlamadığınız, günümüzde yeni açılan kafelerin tercih ettiği ısıtma sistemi de artık bu şekildedir.

Kış için; soba demek, eskiye özlem ve hüzün demek, buharı üstünde tüten çay, kızarmış ekmekler, enfes kestane ve sobanın üstünde evi mis gibi kokutan portakal kabukları demek sanırız hiç de tuhaf durmaz. Eğer ki içinizde halen daha bu kültüre karşı ufak da olsa bir özleminiz kaldıysa sizleri bu içeriğimizin devamına davet ediyoruz. İşte kışın şu soğuk ve güzel günlerinde sobaya olan özleminizi gidermek için sobayla iç içe olabileceğiniz 3 mekan...

1.Balat

Haliç kıyısında tarihi dokusuyla sizi kendisine hayran bırakabilecek yerlerle bezeli Balat  içinizi ısıtır.



2.Kadıköy

Anadolu yakasında bulunan Kadıköy soba kültürünü yaşamanız için oldukça imkan sunmakta.



3. Beykoz

Beykoz 'a yolunuz düşerse hem kendinizi yeşillikler içinde bulabilir hem de küçük bir sahil kasabasında gibi hissedebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >