Karantinaya uymayanlara ilk ceza kesildi

Karantina kuralına uymayan çifte  6 bin 300 lira ceza kesildi
Karantina kuralına uymayan çifte 6 bin 300 lira ceza kesildi

Türkiye’de 65 yaş ve üzeri kişilere tedbir amacıyla sokağa çıkma yasağı verilmişti. Konya'da karantina kurallarına uymadığı gerekçesiyle gurbetçi bir çifte 6 bin 300 lira ceza kesildi. Söz konusu çiftin, Türkiye'de ceza uygulanan ilk kişiler olduğu öğrenildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, karantina kurallarına uymayarak evlerinden dışarıya çıkan gurbetçi çifte, Hıfzıssıha Kanunu'na muhalefetten kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplam 6 bin 300 lira ceza kesildi.

İlk cezayı onlar aldı

Yeni tip koronavirüsle mücadelede alınan önlemler kapsamında, söz konusu çiftin, ülkede ilk ceza uygulanan kişiler olduğu öğrenildi.

İhbar üzerine harekete geçildi

Alınan bilgiye göre, kısa süre önce Almanya'dan gelen ve karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkan gurbetçi çiftin Beyşehir ilçe merkezinde görüldükleri ihbarı üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Almanya'dan gelen bir çifte karantinaya uymadıkları gerekçesiyle ilk ceza kesildi
Almanya'dan gelen bir çifte karantinaya uymadıkları gerekçesiyle ilk ceza kesildi

Polis ekipleri, çarşıda yakaladıkları gurbetçi çift N.Ö. ve R.Ö. hakkında işlem başlattı. Hüyük ilçesinden Beyşehir'e geldiği öğrenilen çift, evlerinde gözetim altında tutulmaya başlandı. Haklarında tutanak tutulan çifte, Hıfzıssıha Kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle Beyşehir Kaymakamlığı tarafından kişi başı 3 bin 150'şer lira olmak üzere 6 bin 300 lira para cezası uygulandı.

Uyarı aldılar

Gurbetçi çifte, eylemlerinin tekrarı halinde aynı cezanın kesileceği ve Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi uyarınca haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısı da yapıldı.

Taahhütname imzalatılıyor

Önlemler kapsamında yurt dışından gelen vatandaşlara eğitim verilirken, evde karantinayı kabul edenler ise taahhütname imzalıyor. Bu taahhütname içerisinde evden kesinlikle çıkılmayacağı, misafir kabul edilmeyeceği ve hijyen kurallarına uyulacağı şeklindeki kurallar sıralanıyor.

Denetimi kolluk kuvvetleri yapıyor

Aile hekimleri tarafından her gün kontrol edilen ve telefonla hastalık takibi yapılan bu vatandaşlar, kolluk kuvvetlerince de evlerinde olup olmadıkları ve misafir kabul edip etmedikleri konularında denetleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >