Karar açıklandı! Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca hapse girecek mi?

Karar açıklandı! Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca hapse girecek mi?​
Karar açıklandı! Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca hapse girecek mi?​

Ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında karar 5 yıl sonra çıktı.

Ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında karar 5 yıl sonra çıktı. Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı çıktı ancak iki oyuncu da 1 yıl 9 ay hapis yatacak.

Öte yandan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Cenk Eren ise 3 yıl 2 ay hapis yatacak. Haber.com'da yer alan habere göre; sanıklara verilen cezalarla ilgili herhangi bir erteleme ve geri bırakma kararı uygulanmadı. İstinaf ve Bölge Adliye Mahkemesi'nin verilen cezaları onaması halinde karar kesinleşmiş olacak ve sanıklar cezalarını çekmek üzere hapse girecek. Cezayı bozması halinde ise dava yeniden görülecek. Cenk Eren'in cezası 5 yıldan fazla olduğu için Yargıtay'a başvurma hakkı bulunuyor.

Gizem Karaca ve Çağatay Ulusoy

Avukat Ümit Timoçin, üç ismin de cezalarının kesinleşip onanması halinde hapse gireceklerini, gözaltında geçirdikleri sürelerin hapis cezalarından düşüleceğini belirterek, "Bu süreler cezaevindeki infaz süresince herhangi bir disiplin suçu almamaları ve iyi halle geçirmeleri halinde geçerli olacak" dedi.

Avukat Timoçin, 4 yıl 2 ay ceza alan ünlü isimlerin normal şartlarda 2 yıl 9 ay 13 gün infaz süresi olduğunu söyledi. Timoçin, ceza alan ünlülerin infaz süresinin son 1 yılını denetimli serbestlikle dışarıda geçireceklerini böylelikle gözaltında kaldıkları süre mahsup edilince yaklaşık olarak 1 yıl 9 ay 10 gün hapiste cezalarının infaz edileceği bilgisini verdi. Cenk Eren'in ise normal şartlarda koşullu salıverilme süresinin 4 yıl 2 ay olduğunu, bu sürenin son bir yılını denetimli serbestlikle geçirme ihtimali oluğundan yaklaşık 3 yıl 2 ay hapiste cezasını çekebileceğine dikkat çekti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >