Kardeş ülke Azerbaycan'dan depremzedelere destek sürüyor

 Azerbaycan’ın Sumgayit şehrinde yürütülen insani yardım
Azerbaycan’ın Sumgayit şehrinde yürütülen insani yardım

Türkiye’deki depremzedelere destek amacıyla Azerbaycan’ın Sumgayit şehrinde yürütülen insani yardım kampanyası devam ediyor. Sumgayıt Valisi Zakir Ferecov ve yardımcısı Gündüz Aliyev çalışmaları bizzat koordine ediyor.

Sumgayıt Valiliği de bu kampanyaya aktif olarak katılıyor. Yardımların toplanması için şehrin farklı bölgelerinde özel istasyonlar oluşturuldu. Olayın ilk gününden itibaren Sumgayıtlılar yardım toplama noktasına akın ederken, büyük bir hareketlilik gözleniyor. Vatandaşların gönüllü olarak getirdikleri nevresim, kışlık giysiler, bebek bezi, temizlik malzemesi, konserve, gerekli kuru gıda, tıbbi malzeme ve diğer gerekli yardım malzemeleri tasnif edilerek belirlenen noktalarda paketlenmektedir.

Sumgayıt İl Yürütme Amirliği tarafından depremden etkilenen bölgelere geçici yaşam için 22 adet konteyner evin sevkiyatına başlandı.

Bugün ilk etapta 230 bin manat değerindeki o konteyner evlerden 4'ü ve yaklaşık 16 ton insani yardım Sumgait'ten doğrudan Türkiye'ye gönderiliyor. Sumgait kentinde insani yardım seferberliği devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde Sumgait şehrinden toplam ağırlığı 75 ton olan 500 bin manat değerinde 11 TIR insani yardım gönderileceğini belirtmek gerekir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >