Kardeşinizle iş ortaklığı kurarken nelere dikkat etmelisiniz?

Hepimiz hayatımızın bir bölümünde kız veya erkek kardeşimizle ortak iş kurmayı düşünmüşüzdür. Eğer bunu ciddi ciddi düşünme safhasına geldiyseniz bu durumlara dikkat edin!

Avi ve Noemi kardeşler bu durumu deneyimlemişler ve iki kardeş yaptıkları bu işle aslında doğru iş ilişkisinin nasıl olması gerektiğini de dört altın kural şeklinde sunmuşlar. İki kardeşin şuan yaptığı iş, ödül oyunları şeklinde şehri gezmenin tadını çıkartmak. Bilmediğiniz şehiri öğrenmenin daha iyi yolu ne olabilir. Bu iş ile birlikte iki kardeş 80.000 kişinin bu deneyimi tatmasını sağlamış. İşte Avi ve Noemi'nin kardeşinizle yapacağınız işte dikkat etmeniz için telkinde bulunduğu 4 altın kural;




Birbirinize çok fazla benzemeyin

                                    
                                    İki kardeş Princeton mezunu ve birbirlerini tamamlayan becerilere sahip. Avi yazılım geliştirme uzmanı Noemi ise Avi'nin stratejik düşünme ve insanları yönetme konusunda başarılı.
Birbirinize çok fazla benzemeyin İki kardeş Princeton mezunu ve birbirlerini tamamlayan becerilere sahip. Avi yazılım geliştirme uzmanı Noemi ise Avi'nin stratejik düşünme ve insanları yönetme konusunda başarılı.
Ne istediğinizi işin başında net konuşun

                                    
                                    
                                    
                                    "Daha en baştan, kimin hangi konudan sorumlu olacağını belirlemeniz ve şirketin birkaç yıl sonra nereye gelmesini istediğiniz konusunda fikir birliğine varmanız çok önemli” diyor Noemi. "Ayrıca, bu işe neden başka biri yerine kardeşinizle girdiğinizi net bir şekilde ortaya koyabilmelisiniz. Nedenleriniz sadece karşılıklı sevgiye değil, ticari avantajlara dayanmalı”.
Ne istediğinizi işin başında net konuşun "Daha en baştan, kimin hangi konudan sorumlu olacağını belirlemeniz ve şirketin birkaç yıl sonra nereye gelmesini istediğiniz konusunda fikir birliğine varmanız çok önemli” diyor Noemi. "Ayrıca, bu işe neden başka biri yerine kardeşinizle girdiğinizi net bir şekilde ortaya koyabilmelisiniz. Nedenleriniz sadece karşılıklı sevgiye değil, ticari avantajlara dayanmalı”.
Her şeyi konuşun

                                    
                                    Avi; "Bu, bütün iş ortaklarının yapması gereken bir şey, ama biz birbirimiz hakkında uzun yıllara dayanan bir deneyim sahibiyiz. Birbirimizi nasıl yönlendirebileceğimizi çok iyi biliyoruz” diyor. "Ayrıca, aileden biriyle para konularını konuşmak genelde rahatsız edici olabilir. Alacağımız ücretleri belirlerken, birimizin diğerine lütuf yapmadığından da emin olmalıydık”. Noemi ise “ En önemli şey koşulsuz dürüstlük” diye ekliyor “Bu da bazen işin en zor yanıdır”.
Her şeyi konuşun Avi; "Bu, bütün iş ortaklarının yapması gereken bir şey, ama biz birbirimiz hakkında uzun yıllara dayanan bir deneyim sahibiyiz. Birbirimizi nasıl yönlendirebileceğimizi çok iyi biliyoruz” diyor. "Ayrıca, aileden biriyle para konularını konuşmak genelde rahatsız edici olabilir. Alacağımız ücretleri belirlerken, birimizin diğerine lütuf yapmadığından da emin olmalıydık”. Noemi ise “ En önemli şey koşulsuz dürüstlük” diye ekliyor “Bu da bazen işin en zor yanıdır”.
İlişkinizin değişmesine hazır olun
Naomi; "İşte o kadar çok birlikte zaman geçiriyoruz ki, dost olarak daha az beraber olabiliyoruz” diyor. "Özel ilişkinizle iş ilişkinizi birbirinden ayırmanız gerekir” diye ekliyor Avi. “O yüzden tamamen özel olan eski ilişkinizi kaybediyorsunuz ve bazen de bunu özlüyorsunuz.“

Bir işi kardeşinizle birlikte yönetmenin en iyi yanı nedir diye sorulduğunda, “İş daha en baştan güven ve sadakat temeli üzerine oturuyor” diyor Avi. “Birbirinize karşı gösterdiğiniz anlayış ve sadakat, bir başka ortakta bulabileceğinizden çok daha fazla oluyor.”


Kaynak: CNN Money
İlişkinizin değişmesine hazır olun Naomi; "İşte o kadar çok birlikte zaman geçiriyoruz ki, dost olarak daha az beraber olabiliyoruz” diyor. "Özel ilişkinizle iş ilişkinizi birbirinden ayırmanız gerekir” diye ekliyor Avi. “O yüzden tamamen özel olan eski ilişkinizi kaybediyorsunuz ve bazen de bunu özlüyorsunuz.“ Bir işi kardeşinizle birlikte yönetmenin en iyi yanı nedir diye sorulduğunda, “İş daha en baştan güven ve sadakat temeli üzerine oturuyor” diyor Avi. “Birbirinize karşı gösterdiğiniz anlayış ve sadakat, bir başka ortakta bulabileceğinizden çok daha fazla oluyor.” Kaynak: CNN Money
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >