Karışıklık giderildi: Ramazan pidesi iftar saatine kadar satılacak

Arşiv
Arşiv

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine gönderilen Ramazan tedbirleri genelgesinde iftara iki saat kala pide üretiminin durdurulacağı ifadesinin pide satışını kapsamadığı öğrenildi. İki saat öncesinden tüm üretim duracak ancak pide satışı herhangi bir yasak veya önlem olmadıkça devam edecek.

İçişleri Bakanlığı'nın son olarak yayınladığı Ramazan ayı genelgesinde pide satışıyla ilgili kısıtlama kafa karışıklığına neden olmuştu. Pide satışıyla ilgili karışıklığa netlik kazandıran İçişleri Bakanlığı, pide satışının iftar saatine kadar süreceğini açıkladı.

"Pide satışı iftara kadar sürecek"

Genelgeye göre, "Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının oluşturacağı yoğunluk Covid-19 salgın riskini artıracağından fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel siparişler iftardan iki saat önce sonlandırılacak" ifadesi yer alıyor. Ancak bu ifade pide satışını kapsamıyor. Buradan çıkarılan net sonucun iki saat öncesinden üretimin durdurulacağı ancak satışın herhangi bir yasak ya da önlem olmadıkça iftar saatine kadar süreceği anlaşılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >