Kars'ta 4.2 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi

Deprem
Deprem

AFAD'dan gelen son bilgilere göre; Kars'ta merkez üssü Sarıkamış ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Erzurum ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Kars’ın Sarıkamış ilçesi Parmakdere köyü olarak saptadığı deprem, 14.20’de meydana geldi.

Depremde can ve mal kaybı yok

Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, Sarıkamış’ın yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, can ve mal kaybı olmadı.

Kandilli depremin merkez üssünü Erzurum olarak açıkladı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Erzurum’un Narman ilçesinin kırsal Güllüdağ Mahallesi, büyüklüğünü ise 4.3 olarak açıkladı.

Depremi yaşayanlar anlatıyor

Depreme iş yerinde yakalandığını belirten Oltu İlçe Spor Müdürü Adem Bektaş, “Masada otururken bilgisayarım hızlı bir şekilde sallandı, hemen dışarı çıktım. Allah beterinden saklasın, depremin inşallah yıkım sonucu olmamıştır” dedi.

Depremden çok korktuğunu dile getiren 8 yaşındaki Duruşah Öztaş ise, “Evdeydik, sallandık, yani çok sallandık ben evden dışarı fırladım. Kapıyı açarken 'Ölmek istemiyorum' diye bağırdım” diye konuştu.

Yemek yerken biranda sallandıklarını ifade eden Hasan Kara da, “Lokantada yemek yerken baktım deprem oluyor. Bende yemek tabağımı alıp dışarı çıktım. Baktım ki herkes dışarıda” şeklinde konuştu.

  • Kars'taki son depremler
  • Kars Sarıkamış'ta 1 Aralık'ta, aynı dakika içinde 4.0 büyüklüğünde iki deprem
  • Kars Kağızman'da 14 Aralık'ta, 2.4 şiddetinde deprem
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >