Katil polis Mert Altıntaş'la ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Ankara'da Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Ankara'da Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın rapor alarak işe gitmediği ve saldırının meydana geldiği Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin hemen arka bitişiğinde bulunan bir otele yerleştiği, otel odasında suikast planı yaptığı değerlendiriliyor. Altıntaş'ın, akşam saatlerinde kaldığı otelde traş olup, takım elbise giyip kravat taktıktan sonra yaya olarak Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne geçtiği öğrenildi.

Ankara'da görevli çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş, polis kimliğini göstererek içeri girdi. Bir süre açıklama yapan Rus Büyükelçisi'nin arkasında bekledi. Sonra peş peşe tetiğe bastı.

O hain 3 gün önce yazmış
Firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt'un saldırıdan iki gün önce 17 Aralık'ta Twitter'dan “Türkiye'deki elçilikler artık güvende değil" şeklinde bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Twitter'dan 3 gün önce yapılan paylaşım, FETÖ'nün saldırıdan haberdar olduğunun delillerinden birisi olarak değerlendiriliyor. Bozkurt'un bu konuda yazdığı ve linkini paylaştığı haber FETÖ'ye ait olduğu bilinen “Türkishminute" sitesinde 16 Aralık'ta yayınlanmış. Bozkurt yazıda önümüzdeki Türkiye'deki yabancı diplomatik misyonlara saldırı olabileceğinden bahsediyor.

Soruları alan ekipten
Saldırgan Altıntaş, 2012 yılında polislik sınavına girdi. İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezun oldu. 2014'te göreve başladı. 2012 polislik sınavıyla ilgili soruşturma devam ediyor. FETÖ'nün saldırgan Altıntaş'a polislik sınav sorularını verdiği öğrenildi. Ayrıca saldırgan Çevik Kuvvet'te nizamiye girişinde araç altı arama ekibinde görevli olduğu ifade ediliyor.

Yıllıkta yorum yok
Saldırganın polis okuluna ait yıllığı da gün yüzüne çıktı. Aynı dönemde okuduğu arkadaşlarının aksine, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın kendisine ayrılan sayfada hiç bir arkadaşının yorumu bulunmaması dikkat çekti.

Darbe sonrası izin almış
Saldırgan Altıntaş'ın 15 Temmuz günü Diyarbakır'da görevli olduğu 16 ve 17 Temmuz günleri için izin aldığı ve Ankara'ya gittiği ortaya çıktı. Altıntaş'ın darbe girişimi nedeniyle izin iptal edilince geri dönmüş. Katile izin veren polis müdürü Kahraman Sezer'in de FETÖ'den tutuklu olduğu ortaya çıktı.

Arkadaşı da gözaltında

Altıntaş'ın Ankara Yenimahalle'deki evinde arama yapıldı, aynı evi paylaştığı polis memuru S.B. ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı.

Rusya'dam özel ekip geliyor
Rus istihbaratından ve Rus güvenlik birimlerinden 20 kişilik özel bir ekibin bugün Ankara'ya gelmesi bekleniyor. Ruslar olaya ilişkin tüm raporları ve olay yeri incelemelerini gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın gezilerinde görev almış
Katil Altıntaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık 2014 Konya ve 1 Şubat 2015 Bursa seyahatlerinde de görevde olduğu belirlendi.

Katilin baba evi arandı
Katil Altıntaş'ın ailesinin yaşadığı Söke ilçesindeki evde polis ekipleri arama yapıldıyor. Saldırganın gözaltına alınan annesi, babası ve kız kardeşi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Bu arada, cumhuriyet savcısının da İlçe Emniyet Müdürlüğüne geldiği öğrenildi. Arama yapılan evin etrafında vatandaş yoğunluğu olduğu görüldü.

13 kişi ile görüşmüş
Saldırganın üstünden kendisinin adına kayıtlı GSM hattı ve telefonu inceleme alındı. Saldırganın kullandığı telefonundaki son 6 ayın telefon kayıtları tek tek incelenecek. Ancak olay günü saldırganın 13 telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

(Hürriyet-Yenişafak)




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >