Kayıplara karışan 700 bin dolar davasında şoke eden iddia

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de iddianamesi 26 Nisan 2010'da düzenlenen davanın 4 ay sonra zaman aşımına uğrayacağını belirtti.
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de iddianamesi 26 Nisan 2010'da düzenlenen davanın 4 ay sonra zaman aşımına uğrayacağını belirtti.

Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun cinayeti işlediği villadaki 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddia edilen 6 polisin davasının görüldüğü mahkemede, Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 24. Duruşmada dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun evinde cinayet günü bulunan 700 bin dolar parayı tutanaklara geçirmedikleri ve güvenlik kamerası görüntülerini yeterince incelemedikleri iddiasıyla 6 polis memuru ile görüntüleri sildikleri öne sürülen 3 site görevlisinin yargılanmasına bugün devam edildi.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Yusuf Palta ile sanıkların avukatı Didem Boz ve Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir katıldı.

Cinayetin işlendiği villa.
Cinayetin işlendiği villa.

Davada FETÖ şüphesi

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de iddianamesi 26 Nisan 2010'da düzenlenen davanın 4 ay sonra zaman aşımına uğrayacağını belirtti. Dosyaya gelen raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesi için kurumlara yazılan yazılara ret cevabı geldiğini anlatan Epözdemir, mahkemenin harici diski incelenmesi için TÜBİTAK, İTÜ ve Adli Tıp Kurumu'na gönderdiğini belirterek, bu kurumların personel ve kalifiye eleman olmamasını gerekçe göstererek harici diski incelemediklerini ileri sürdü.

Münevver Karabulut
Münevver Karabulut

Mahkemenin son olarak harici diski gönderdiği jandarmanın da diskin kendilerinde olmadığını ilettiğini anlatan Epözdemir, "Adeta gizli bir el bu dosyaya dokundu ve dosyadan harici diski kaybetti. Adeta dosyaya vebalı muamelesi yapıldı. Sonrasında bir baktık ki, dosyadaki polis olan altı sanığın avukatı, MHP'deki kaset komplosundan şike kumpasına kadar birçok önemli dosyada FETÖ'nün yargı imamından bahisle hakkında tutuklamaya esas yakalama kararı olan bir avukat. O zaman bütün parçaları birleştirdik. Hem aile de hem bizde makul şüphe uyandı. Buradan elde edilen 700 bin avronun dahi bu terör örgütüne aktarılmış olabileceği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bir sonraki mahkemede karar verilecek

Özay, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için sanıklara ve avukatlarına süre vererek, duruşmayı 16 Ocak'a erteledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >