Kayıplara karışan kanser hastası kızını bulamayan anne canına kıydı

arşiv
arşiv

Esra Ercömert 2 yıl önce kansere yakalandı. Zorlu tedavi sürecinin ardından kızının da büyük desteğiyle sağlığına yeniden kavuşan genç kadın, kısa süre önce 17 yaşındaki kızı Ecem’in meme kanserine yakalandığı haberiyle şoke oldu. Psikolojik tedavi gören anne, 9 gün önce kaybolan kızı bulunamayınca da intihar etti.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde sağlık sorunlarıyla boğuşan anne-kızın mücadelesi mutlu sonla bitmedi. İki yıl önce 42 yaşındaki Esra Ercömert’e rahim kanseri teşhisi konuldu. Eşinden boşanan genç kadın, birlikte yaşadığı 17 yaşındaki kızı Ecem Balcı’nın desteğiyle yaşama tutundu, hastalığı yenerek yeniden sağlığına kavuştu.

Bir süre sonra aileye ikinci kötü haber geldi. Bu defa 17 yaşındaki Ecem meme kanserine yakalanmıştı. Geçen yıl konulan teşhisin ardından kemoterapi gören Ecem, ameliyat edildi. Başarılı geçen operasyon sonrası iki hafta önce taburcu edilen genç kız, 6 Ocak’ta Gölcük Kalıcı Konutları’ndaki evlerinden çıktı ve bir daha dönmedi. Anne Esra Ercömert, kızının kaybolması üzerine polise başvurdu. Bir yandan annesi ve yakınları, bir yandan da polisin aradığı Ecem’in izi bulunamadı.

Psikolojisi bozuldu

Ecem’in yakınları önceki gün de anne Esra Ercömert’in intiharıyla sarsıldı. Kandıra’da denize atlayarak hayatına son veren Esra Ercömert’in önce kıyıda bıraktığı sırt çantasına ulaşıldı. Denizde yapılan aramada da cansız bedeni bulundu. Ercömert’in, kızı Ecem’in kanser olduğu haberini aldıktan sonra psikolojik tedavi görmeye başladığı öğrenildi.

Ardında intihar notu bıraktı

Gazete Habertürk'ten Caner Aktan'ın haberine göre Esra Ercömert’in çantasında kendi el yazısıyla yazdığı tahmin edilen intihar notu bulundu. Notta, “Kayalıklardan atlıyorum. Herkes hakkını helal etsin” ifadeleri yer aldı. Kayıp genç kızın amcası Hakan Balcı yaşadıkları şoku şöyle anlattı: “Ecem çok hayat dolu biriydi. Neden böyle kayboldu anlam veremedik. Annesinin intihar edeceği de hiç aklımızın ucundan geçmezdi."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >