Kaymakam Kadir Güntepe'nin ByLock kullandığını önceden yazdı

Eski Beytüşşebab kaymakamı Kadir Güntepe, FETÖ'nün kaymakamlar yapılanması içerisinde olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Twitter'da bir kullanıcının Kadir Güntepe'nin ByLock kullandığını önceden yazması ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün kaymakamlar yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında 9 kaymakam hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında eski Beytüşşebab kaymakamı Kadir Güntepe de var.

FETÖ'nün 'Kaymakam İmamı' ile yazışmış
Soruşturmada Şırnak'ın Beytüşşebab ilçesinin eski Kaymakamı Kadir Güntepe, gözaltına alındı. Kayseri'de gözaltına alınan Güntepe, sosyal medyada HDP milletvekilleriyle atışmalarıyla da gündeme gelmişti. Güntepe, son kaymakamlar kararnamesiyle Elazığ Valiliği'ne müşavir olarak atanmıştı. Güntepe'nin Bylock'ta 'Kaymakam İmamı' ile yazışmalarını tespit eden savcılık, geriye dönük incelemesinde Güntepe'nin görev yaptığı bölgelerdeki cemaat imamlarıyla da irtibatlı olduğunu belirledi. Güntepe'nin Bylock'u yoğun olarak kullananların belirtildiği 'kırmızı liste' içinde olduğu da iddialar arasında.

Twitter'da bir kullanıcı aylar önce Güntepe'nin ByLock kullandığını yazmış
Twitter'da @TunaTklhnk adlı kullanıcı tarafından 2 Aralık 2016'da atılan bir tweet, akıllarda soru işareti yarattı. 1 Aralık 2016 tarihli kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanan, 'milliyetçi paylaşımlarıyla ünlenen' Güntepe, atamanın yapıldığı o gün Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın şiirinden bir kıta paylaşmıştı:




Bu paylaşımın ardından @TunaTklhnk adlı kullanıcı Kadir Güntepe'nin yukarıdaki tweetine "bu twitiniz bir serzeniş. Hiç utanma yokmu sizde. Bylock kullandığınızı biliyorum hayır derseniz belgesini yayınlarım" şeklinde bir cevap yazdı. Aradan geçen 39 gün sonra dün Kadir Güntepe'nin ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı duyulunca, bunu önceden tahmin eden @TunaTklhnk adlı kullanıcı sosyal medyanın gündemine oturdu.


















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >