Kayyum atanan 6 belediyenin seçim sonuçları

Sandıklarda oy sayım işlemi devam ediyor.
Sandıklarda oy sayım işlemi devam ediyor.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre kayyum atanan 6 ilde HDP'nin önde gittiği gözlemlendi. Van, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Mardin ve Batman'da seçimi HDP önde götürürken, sandıkların yüzde 85'inin açıldığı Şırnak'ta AK Parti'nin yüzde 62,1 oy aldığı görüldü.

HDP, Van, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Mardin ve Batman'da seçimi önde götürüyor.

2014 yerel seçimlerinde HDP'nin kazandığı illerin arasında bulunan Van, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Mardin ve Batman belediyelerine kayyum atanmıştı.

2019 seçimlerinde de şu ana kadar açıklanan ve resmi olmayan sonuçlara göre söz konusu 6 ilde HDP'nin önde olduğu öğrenildi.

Van Sonuçları:

HDP'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan şu anda yüzde 47 ile seçimi birinci sırada götürüyor. İkinci sırada ise AK Parti adayı Necdet Takva yer alıyor.

Diyarbakır Sonuçları:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde de şu anda favori isim HDP'li aday Adnan Selçık Mızraklı gözüküyor.

Hakkari Sonuçları:

HDP Hakkari Belediye Başkan Adayı Cihan Karaman, şu anda seçimi birinci götürürken, Karaman'ın arkasında ise AK Parti adayı Cüneyt Epcim yer alıyor.

Siirt Sonuçları:

Siirt'te de yine HDP adayı Berivan Helen Işık ilk sırada yer alıyor. AK Parti adayı Ali İlbaş ise seçimi ikinci sırada götürüyor.

Batman Sonuçları:

HDP Batman Belediye Başkan Adayı Mehmet Demir, şu ana kadar seçimi favori götürürken yine Batman'da ikinci sırada AK Partili aday yer alıyor.

Mardin Sonuçları:

Mardin'de de HDP adayı Ahmet Türk, birincilik koltuğuna otururken AK Parti adayı Mehmet Vecdi Kahraman ikinci sırada yarışı devam ettiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >