Kazandığını düşünürken aslında kaybeden 10 Milli piyango talihsizi

Milli piyango ikramiyesi onlara yaramadı
Milli piyango ikramiyesi onlara yaramadı

Bu yıl 61 milyon olarak belirlenen Milli piyango yılbaşı büyük ikramiyesinin çekilmesine sayılı günler kala, uzun kuyruklarda bekleyerek şanslarının onlara gülmesini bekleyenler için daha önce Milli piyangoyu kazanıp acıklı sonla biten hikayelerini sizler için derledik.

Her yıl heyecanla beklenen Milli Piyango yılbaşı çekilişine sayılı günler kaldı. Bu yıl 61 milyon olarak belirlenen Milli piyango yılbaşı büyük ikramiyesini alınca hayallerinin gerçekleşeceğini düşünen ve kendini dünyanın en şanslı insanı hissedenlerin aslından kazanırken kaybettiklerini biliyor musunuz? Kimisi yaşamını yitirdi, kimisi battı veya katil oldu. Daha önceki talihlilerin acıklı sonla biten hikayelerini sizler için derledik.

Mustafa Savgan

Hayatı belgesel konusu olan Mustafa Savgan, 2 kez ikramiyeyi tutturmasına rağmen yüzü hiç gülmedi. Savgan, kazandığı paranın tümünü harcayıp mesleği olan ayakkabı boyacılığına her seferinde geri döndü. Savgan 1982'de 30 milyon, 1984'te 15 milyon lira kazanmıştı.

Mustafa Savgan
Mustafa Savgan

Mehmet Sarıoğlu

Tırkaz Köyü'nde, çiftçilik yapan 81 yaşındaki Mehmet Sarıoğlu, 40 yıl önce Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi kazanınca, İstanbul'a taşındı. Uzun yıllar İstanbul ve diğer büyük şehirlerde yaşayan Mehmet Sarıoğlu, kazandığı büyük ikramiyeyi 10 yılda bitirdi. Parasız kalan Sarıoğlu, tekrar köyüne dönerek, yaptığı barakada yaşamaya başladı. Bir gün evinde ölü bulunan Sarıoğlu’nun donarak öldüğü belirlendi.

Mehmet Sarıoğlu
Mehmet Sarıoğlu

Salih Gümüşçay

1989'da 5 milyar kazandı. 1 yıl sonra hayatını kaybetti. Milli Piyango’yu kazanmadan önce tek başına olan Gümüşçay’ın yüzlerce akrabası çıktı. DNA testi için mezarı bile açıldı.

Osman Kaplan

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan, çeklerini ödeyemediği için cezaevine giren Osman Kaplan, 1999'da cezaevinden çıktıktan iki gün sonra, Sayısal Loto'da 340 milyar lira ikramiye kazandı. Para, Osman Kaplan'ın hayatını bir anda değiştirdi. Kaplan, üç yıl içinde bütün servetini kaybetti.

Süleyman Orhan

Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan Süleyman Orhan'ın hayatı hiç de beklemediği şekilde değişti. Parayı aldıktan sonra şanssızlıklar peşini bırakmadı. Ticarete atıldı ancak yaptığı her işten zarar etti. En sonunda iflas etti.

Ahmet Bayram

İşsiz olan Erzurumlu 43 yaşındaki Ahmet Bayram'ın hayatı 2005 yılbaşında çeyrek biletine büyük ikramiyenin isabet etmesiyle değişti. Parasını aldıktan sonra İstanbul'a yerleşen Bayram, ikramiyeden kazandığı parayı hızlıca harcadı. Ardından çok fazla borç yaptı. Ahmet Bayram borçlarından dolayı, kalorifer borusuna kendisini asarak intihar etti.

Ahmet Bayram
Ahmet Bayram

Orhan Ulusoy

1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet etti. Yaşadığı zengin hayatı 3 yıl sürdü. Parasını tüketti, psikolojisi bozuldu.

Nusrettin Çınar

Evli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar’a Milli Piyango’dan 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, otobüs alarak Turhal’a şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti.

Hayri Kaya

Bir bankada çaycılık yapan Hayri Kaya'nın hikâyesi 5 Ocak 2003'te Sayısal Loto'dan kazandığı 844 bin 156 bin 90 liralık ikramiye ile başladı. Zenginliğin büyüsüne kapılan genç adam, parasını hızla harcamaya başladı. Kalan parasıyla iş kurmaya karar verdi. Kurduğu bütün işlerde batan Kaya, en son girdiği balcılık işinde de dikiş tutturmadı. Bal karşılığı 34 bin liralık senet verdiğini ancak geri alamayınca, beş ay cezaevinde yattı.

Cem Postacı

Cem Postacı. Adana'da Milli Piyango'nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazandı. 1996'da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, kazandığı parayla emlak işine girdi ancak kısa süre sonra iflas etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >