Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişi 19 saat sonra kurtarıldı

21 kişiyi kurtarma çalışmaları dünden beri devam ediyordu
21 kişiyi kurtarma çalışmaları dünden beri devam ediyordu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 17 asker ve 4 belediye çalışanına 19 saat sonra ulaşıldı. Kurtarılanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı Sarıkız Tepesi'nde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'na hareket eden 3 araç içindeki 17 askeri personel ve onlara yol açmak için görevlendirilen 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekibi, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Kazdağları'nda mahsur kaldı.

Ekiplerin hummalı kurtarma çalışmaları bu sabah yanıt verdi. 21 kişi, 19 saatin sonunda kurtarıldı. Vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Çalışmalar aralıksız devam etti

Öte yandan konuyla ilgili olarak Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "Edremit ilçemiz, Kazdağı Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda görevli askeri personeli taşıyan 3 aracın ve yolu açma çalışmasını yürüten Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalması sonucunda; mahsur kalan askeri personel ve yol ekiplerine ulaşılması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda kapanan yolun açılması ve personele ulaşılması için en hızlı şekilde çalışmalara başlanılmıştır. 17 kişiden oluşan askeri personel ve 4 kişiden oluşan yol ekibinin sağlık durumları iyi olup, en kısa sürede kendilerine ulaşılması için çaba sarf edilmektedir."

MSB arama kurtarma helikopteri görevlendirdi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da "Kazdağları'ndaki (Balıkesir) kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri için hava şartlarının da müsait hâle gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetlerimiz tarafından bir arama-kurtarma helikopteri görevlendirildi" denilmişti. Hava Kuvvetlerine bağlı Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üssü'nden Cougar tipi arama kurtarma helikopteri kalkmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >