Kedi besleme kavgasında karar verildi: Komşusuna yaklaşamayacak

Kedi besleme davasında emsal karar
Kedi besleme davasında emsal karar

İstanbul'da yaşanan olayda kedi beslediği için komşusu İ.Ö. tarafından psikolojik şiddete maruz kalan A.E. mahkemeye başvurdu. Mahkemece alınan karara göre davacı olduğu komşusu İ.Ö. üç aya kadar tedbir kararı ile A.E.'ye yaklaşamayacak.

Bakırköy'de ikamet eden A.E. sokak kedilerini beslediği için komşusu İ.Ö. tarafından psikolojik şiddete maruz kaldığını belirtti. A.E. yaşadığı olayı mahkemeye taşıyarak bankacı komşusundan şikayetçi oldu.

Mağdur A.E. tarafından Bakırköy 1. Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçede tedbir kararı verilmesini talep ettiğini belirtti. Hayvan koruma görevlisi olan A.E. kedileri beslediği için karşı taraftan şiddet, baskı ve aşağılanma yaşadığını belirtti.

Karar verildi

Mahkeme mağdur A.E.'nin psikolojik ve fiziksel şiddete uğrama tehlikesi nedeniyle karşı taraf olan komşusu İ.Ö. hakkında üç ay tedbir kararı verildiğini açıkladı.

Bu karar sonucu taraflardan İ.Ö. hakaret, aşağılama, tehditlerde bulunamayacak, mağdur A.E.'ye yaklaşamayacak ve kendisi ile iletişim kuramayacak.

Bu karara ek olarak, tedbir kararına uyulmaması halinde İ.Ö.'nün 10 güne kadar zorlama hapsine hükmedileceği de aktarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >