Kediden hastalık kaptı! Yaşlı adamın görüntüsü doktoru şok etti

Yaşlı adam 'Francisella tularensis' hastalığına yakalandı
Yaşlı adam 'Francisella tularensis' hastalığına yakalandı

Lösemi yüzünden ölen kedisindeki 'Francisella tularensis' hastalığını kapan 68 yaşındaki adamın yüzünde şişikler oluştu.

ABD'nin Missouri eyaletinde yaşayan 68 yaşındaki adam bir süredir kedisiyle birlikte yaşamını sürdürüyordu. Ancak bir süre önce lösemiden ölen kedisinde 'Francisella tularensis' hastalığı tespit edildi. Olayın kötü tarafı ise bu hastalığın yaşlı adama geçmiş olması.

Talihsiz adam duyduklarına inanamadı

Hastalığın kendisine geçtiğini ise ABD'li adam bazı belirtilerle anladı. Adam ateşlendi ve yüzünde şişikler oluştu. Bu durum karşısında doktora giden adam ise duyduklarına inanamadı.

Kedisi lösemiden öldü

Talihsiz adam doktora, kendisini hasta hissetmeye başlamadan 2 gün önce evde beslediği kedisinin lösemiden öldüğünü söyledi.

Kedisinden bulaştı

Doktor ölen kedinin 'Francisella tularensis' bakterisi kaptığını, kedisinin tırmık ya da ısırıklarından da bu bakterinin yaşlı adama bulaşmış olabileceğini belirtti.

ABD'li adam antibiyotiklerle iyileşti

Daily Mail'in haberine göre yaşlı adam, 4 haftalık bir Doksisiklin içeren bir antibiyotik tedavisine başladı. Doktorlar; yaşlı adamın lezyonlarının 5 gün içerisinde iyileşmeye başladığını, üç hafta içerisinde ise tamamen yok olduğu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / WWW.ENSONHABER.COM