Kelebekler filminin ödüllü yönetmeninden dizi projesi

Bartu Küçükçağlayan
Bartu Küçükçağlayan

Kelebekler filmiyle uluslararası alanda 'Büyük Jüri Ödülü'nü alan yönetmen Tolga Karaçelik, internet dizisi için kolları sıvadı.

Tolga Karaçelik, Oğuzhan Uğur ve Bartu Küçükçağlayan
Tolga Karaçelik, Oğuzhan Uğur ve Bartu Küçükçağlayan
Tolga Karaçelik
Tolga Karaçelik

19 Mayıs 1981 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitimine Koç Lisesi’nde başlayan Karaçelik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. New York’ta sinema üzerine eğitim aldı. Kısa filmlerle başlattığı sinema kariyerini, uzun metraj filmlerin senaristi ve kurgucusu olarak devam ettirdi. İlerleyen dönemlerde yönetmenlik koltuğuna oturdu. Ulusal ve uluslararası alanda sayısız ödül kazandı.

Bartu Küçükçağlayan kimdir?

Bartu Küçükçağlayan
Bartu Küçükçağlayan

1983 yılında Eskişehir‘de doğdu. Eskişehir Gelişim Kolejinden mezun oldu. Eskişehir’de yaşadığı yıllarda önce “Iıaa” adlı bir müzik grubunda sonra “Üç Korner Bir Penaltı” adlı bir müzik grubunda solist ve gitarist olarak yer aldı. İstanbul‘a geldikten sonra da müzik çalışmalarını, 365/24 ile Bonadrag isimli başka bir grubun birleşmesiyle kurulan “Yerden Yüksek” isimli grubun vokali olarak sürdürdü. 2006 yılında dağılan Yerden Yüksek’ten sonra müzik yaşamını “Büyük Ev Ablukada” isimli grupta “Canavar Banavar” takma ismi ile solist ve gitarist olarak devam ettirmeye başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazandı. 2002 yılında Yıldız Kenter‘in Kenterler Tiyatrosu’nda oynamaya başladı. 2010 yılında yönetmen Seren Yüce‘nin Çoğunluk filmindeki rolüyle 47. Antalya Altın Portakal’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü dahil olmak üzere, yurt içi ve yurt dışından pek çok ödüle layık görüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >