Kendi gündemimizle uğraşırken dünyada yaşanan 8 olay

2017 yılında dünyada hala milyonlarca köle olduğunu biliyor musunuz?

İnternetin yayılmasıyla beraber sosyal medya da geniş kitlelere ulaşma şansı yakaladı. Bundan dolayı dünyada olan haberleri daha hızlı duyduğumuzu düşünmeye başladık. Fakat yanılıyoruz. Biz dünyada bazı olaylarla uğraşırken arka planda yaşanan birçok önemli şeyi göremeden yaşıyoruz. Bazıları iyi bazıları kötü olan bu yaşananları sizler için derledik.
Çölleşme
Çöllerin bulunduğu bölgeler her yıl büyümeye devam ediyor. Dünya topraklarının üçte biri, Türkiye topraklarının ise beşte üçü çölleşme tehdidi altında.
Çölleşme Çöllerin bulunduğu bölgeler her yıl büyümeye devam ediyor. Dünya topraklarının üçte biri, Türkiye topraklarının ise beşte üçü çölleşme tehdidi altında.
"Yeni nesil bir başka canım"
Bizim IQ'muz önceki nesillerin ortalamasına göre daha yüksek fakat hemen sevinmeyin. Bizden sonrakiler de bizden daha yüksek IQ'lara sahip olacaklar. Bilim adamları bunun nedeni konusunda hala hemfikir değiller.
"Yeni nesil bir başka canım" Bizim IQ'muz önceki nesillerin ortalamasına göre daha yüksek fakat hemen sevinmeyin. Bizden sonrakiler de bizden daha yüksek IQ'lara sahip olacaklar. Bilim adamları bunun nedeni konusunda hala hemfikir değiller.
Kanser olma oranları düşüyor
Kanser çağımızın önemli bir hastalığı ve tedavisi çok zor ve zorlu bir süreç gerektiriyor. Ama size bir sevindirici haberimiz var. Kanser olma oranı son 20 yıldır düşüşte ve giderek düşmeye devam ediyor.
Kanser olma oranları düşüyor Kanser çağımızın önemli bir hastalığı ve tedavisi çok zor ve zorlu bir süreç gerektiriyor. Ama size bir sevindirici haberimiz var. Kanser olma oranı son 20 yıldır düşüşte ve giderek düşmeye devam ediyor.
Afrika kıtası hızla gelişiyor
Yıllardır Batılı devletler tarafından vahşice sömürülen Afrika kıtası hızla gelişiyor. Kısa vadede çok bir değişiklik olmasa bile bir gün onlar da hak ettikleri yere ulaşacaklar.
Afrika kıtası hızla gelişiyor Yıllardır Batılı devletler tarafından vahşice sömürülen Afrika kıtası hızla gelişiyor. Kısa vadede çok bir değişiklik olmasa bile bir gün onlar da hak ettikleri yere ulaşacaklar.
Meksika’da mafya adeta birbirini kesiyor
2000 yılından beri Meksika'da bulunan uyuşturucu mafyaları arasında çıkan husumetler sonucunda tam YÜZ ELLİ BİN Meksikalı öldü.
Meksika’da mafya adeta birbirini kesiyor 2000 yılından beri Meksika'da bulunan uyuşturucu mafyaları arasında çıkan husumetler sonucunda tam YÜZ ELLİ BİN Meksikalı öldü.
Arılar tehlikede
Dünyadaki arılar ölüyor. Arıların ölmesi medyaa çok fazla yer almasa da bu konuda önlemler hızlıca alınmalı. Einstein'ın "Eğer arılar yok olursa, sonraki yıllarda insanlar da yok olur" sözünü de aklımızda bulunduralım.
Arılar tehlikede Dünyadaki arılar ölüyor. Arıların ölmesi medyaa çok fazla yer almasa da bu konuda önlemler hızlıca alınmalı. Einstein'ın "Eğer arılar yok olursa, sonraki yıllarda insanlar da yok olur" sözünü de aklımızda bulunduralım.
Yapay zeka gelişiyor
Yapay zeka makinelerin kendi kendilerine bir şeyleri öğrenerek hareket etmesi demektir. Her geçen gün yapay zekada ciddi bir ilerleme mevcut. Bakalım bilim-kurgu filmlerindeki gibi dünyamızı ele geçirmeye çalışan münasebetsiz robotlar ortaya çıkacak mı?
Yapay zeka gelişiyor Yapay zeka makinelerin kendi kendilerine bir şeyleri öğrenerek hareket etmesi demektir. Her geçen gün yapay zekada ciddi bir ilerleme mevcut. Bakalım bilim-kurgu filmlerindeki gibi dünyamızı ele geçirmeye çalışan münasebetsiz robotlar ortaya çıkacak mı?
2017'de kölelik
Evet, yanlış duymadınız, Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre dünyada şu anda 30 milyon köle bulunuyor. Bunlar ağır şartlarda çalıştırılıp sadece yaşayacak kadar para verilen insanlardan oluşuyor.
2017'de kölelik Evet, yanlış duymadınız, Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre dünyada şu anda 30 milyon köle bulunuyor. Bunlar ağır şartlarda çalıştırılıp sadece yaşayacak kadar para verilen insanlardan oluşuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >