Kendi isteğiyle kör olan kadının hikayesi şoke etti

​Kendi isteğiyle kör olan kadının hikayesi şoke etti.
​Kendi isteğiyle kör olan kadının hikayesi şoke etti.

Çocukluğundan beri 'kör olmak’ isteyen Jewel Shuping isimli kadın hayallerine kavuştu.

Çocukluğundan beri 'kör olabilmenin' hayallerini kuran Jewel Shuping isimli kadın bu isteğini gerçekleştirebilmek için Kanada'ya gidip kendisine bu konuda yardımcı olabilecek bir doktor buldu. Vücut bütünlüğüne ilişkin kimlik bozukluğu yüzünden görme yetisini kasıtlı olarak kaybeden kadının hikayesi oldukça çarpıcı detaylarla dolu.

30 yaşındaki Jewel Shuping'in görme engelli olma isteği henüz 6 yaşındayken başlamıştı. Annesi onu güneşe bakmanın gözlerine zarar vereceğini söylediğinde görme kaybının olması umuduyla saatlerce çimlerin üzerinde yatarak güneşi izlediğini itiraf ediyor.

Genç kadının "Vücut Bütünlüğüne İlişkin Kimlik Bozukluğu" adında bir psikolojik rahatsızlığı vardı. Yıllarca kör bir insan gibi davrandı Jewel sürekli olarak görme engellileri taklit ediyordu. 18 yaşına geldiğinde aldığı siyah gözlüğünü sürekli takmaya başladı.

20 yaşına geldiğinde ise heryere beyaz bir bastonla gidiyordu. Genç kadının gözlerinde hiçbir problem yoktu. Sadece görme engelli olmak için derin bir arzu duyuyordu. Görme engelli olmanın özgürlük olduğunu düşünüyordu. Bu rahatsızlığını sürekli olarak durdurmaya çalışan genç kadın ne yaparsa yapsın kendine engel olamıyordu. 2006 yılında 23 yaşındayken kendini görme engelli yapmanın yollarını araştırmaya başladı.

Genç kadın insanların birbirine tavsiye verdiği bir internet sitesinde duygularını paylaştı. Bir psikolog Jewel ile iletişime geçti ve onu Şikago'ya davet etti. Shuping psikoloğun amacında ona yardım edeceğini biliyordu. Daveti kabul eden kadın ne için Şikago'ya gittiğini ailesine söylemedi.

Gözlem altında 2 hafta geçiren genç kadın sürekli hayalini kurduğu görme engelli olma hayaline artık çok yaklaşmıştı. Aynada kendisiyle vedalaştı.

Jewel kanepeye yattı doktor genç kadının önce gözlerini uyuşturdu. Daha sonra fırın gibi mutfak aletlerini temizlemeye yarayan asitli bir maddedeyi Jewel'in gözlerine damlattı. Genç kadın ve psikoloğun amacı hastaneye 30 dakika sonra gidip kaza süsü vermekti. Ancak o kadar Jewel'in yanı çok yandı ve çığlık atmamak için kendini tutamıyordu. Hemen hastaneye gittiler.

Ertesi gün uyandığında televizyon ekranını gören Jewel çok sinirlendi. Ama 6 ay içinde kadının görme kaybı yavaş yavaş arttı. Sol gözündeki kornea erimişti. Jewel Shuping gözlerini kaybettiği için hiçbir zaman pişmanlık duymadı. Jewel "İnsanlar bilerek kendilerini sakatlayan insanlara neden sinirlendiklerini anlamıyorum. Bu bir seçim değin beyinsel bir bozukluk." diyor. Tekrardan görmek istediği tek şey ise babasının yüzü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >