KFC tepki toplayan kampanyasını geri çekti: Orta Doğu’daki çatışmayla herhangi bir bağlantısı yok

Arşiv
Arşiv

KFC son reklamıyla sosyal medyada büyük bir tepki topladı. Kampanyada #NoTentsJustChicken (Çadır Yok, Sadece Tavuk) etiketini kullanan markanın İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yerinden edilmiş Filistinlilerin durumuyla dalga geçtiği düşünüldü.

Reklam kampanyasında #NoTendsJustChicken (Çadır Yok, Sadece Tavuk) etiketini kullanan KFC'ye sosyal medyada tepki yağdı. KFC'nin kampanya ile Gazze'de yerinden edildiği için çadırlarda yaşamak zorunda kalan Filistinlilerle alay ettiği öne sürüldü. Tepkilerin ardından geri adım atan şirket, reklamın Filistin'de devam eden katliamla herhangi bir bağının olmadığını savundu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını desteklemesi nedeniyle boykot edilen şirketler arasında yer alan KFC, skandal bir reklam kampanyası yayımladı. Kampanyasında 'Çadır Yok, Sadece Tavuk' etiketini kullanan şirket, yerinden edilen Filistinlilerle alay ettiği gerekçesiyle sosyal medyada tepkilerin odağı oldu.

Instagram, doğrulama platformlarının açıklamalarından sonra yayılan görüntüyü 'yanlış bilgi' olarak işaretledi. KFC ise, tartışmalı gönderiyi hızla sildi.

Fast food devinin sözcüsü ise, kampanyanın Orta Doğu’daki çatışmayla herhangi bir bağlantısı olmadığını vurguladı ve neden oldukları yanlış anlaşılma için özür diledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >