Kiev'de peş peşe patlamalar: Ölü ve yaralılar var

Kiev'i dumanlar kapladı
Kiev'i dumanlar kapladı

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, Kiev'in merkezinde birkaç patlamanın meydana geldiğini açıkladı.Şehirde dumanların yükseliyor. Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisinin vurulduğu öne sürüldü. Kiev'de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Rusya'dan Ukrayna'ya bu sabah 75 roket fırlatıldı, 41 tanesi hava savunma tarafından etkisiz hale getirildi.

Savaşta yeniden gerilim had safhaya ulaştı. Bölgeden gelen son bilgilere göre Ukrayna'nın başkenti Kiev hareketli bir güne uyandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük bir patlama meydana geldiğini duyurdu. Kentte arka arkaya patlamalar olduğu, çok sayıda binadan duman yükseldiği belirtildi. Patlamada ölen ve yaralılar var.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken sabah saatlerinde Kiev'de birden fazla kez patlama sesi duyuldu.

Zelenski: Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" açıklamasını yaptı.

8 ölü, 24 yaralı

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Saat 08.45 itibarıyla Şevçenkivsk ilçesindeki bombardıman sonucu 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı, 6 araç alev aldı ve 15'ten fazla araç hasar gördü" bilgisini verdi.

75 füze ateşlendi

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rusya'nın bu sabah 75 roket fırlattığını, 41 tanesinin hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

  • Zelenski'nin ofisi vuruldu iddiası

  • Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölgede bulunduğunu açıkladı.

  • Ukrayna basınında yer alan haberlerde, patlamada Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisinin vurulduğu öne sürüldü.

Kiev Belediye Başkanı Klitschko da, başkentte çok sayıda patlama meydana geldiğini doğruladı.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Kiev çevresinde en az dört patlama sesinin duyulduğu belirtildi. Şehir merkezinde bir noktadan dumanların yükseldiği bildirildi.

Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Lviv ve Dnipro şehirlerine de saldırılar düzenlendi

Öte yandan Ukrayna basınında, sabah saatlerinde Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine saldırılar düzenlendiği haberleri yer aldı.

Odessa'da patlamalar duyuldu

Odessa Askeri Yönetim Başkanı Vitaly Kim, "Odessa'da patlamalar duyuldu, ön bilgilere göre hava savunma sistemi çalışıyor" ifadelerini kullandı.

  • Ne olmuştu?
  • Diğer yandan Kiev'de meydana gelen patlamanın cumartesi günü Kerç Köprüsü'nde yaşanan patlamanın ardından gelmesi dikkati çekti. Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde, dün bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu. Patlamada, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın "başlangıç" olduğunu açıklamıştı. Putin'in 2018’de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım köprüsünde meydana gelen patlamanın Ukrayna istihbaratınca yapıldığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >