Kiev'e giremeyen Rus ordusu taktik değiştirdi: Şehrin çevresine mayın döşüyorlar

Rus askerleri
Rus askerleri

Rusya'nın dünyadaki en büyük ve en güçlü ordularından birine sahip olduğu düşünülüyor. Buna rağmen Rus ordusu Ukrayna'da bugüne kadar istediği ilerlemeyi sağlayamadı. Savaşta neredeyse bir ay geride kalırken Rus ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'i düşürememesi bunun en büyük kanıtı olarak gösteriliyor. Gelen yeni uydu görüntüleri Rusya'nın Kiev etrafındaki hazırlığını gün yüzüne çıkardı. Görüntülerde Rus birliklerin kentin çevresinde siperler kazdığı görülüyor.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Putin'in verdiği emir ile başlayan savaş Ukrayna'nın pek çok kentinde yaşanan şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Rus ordusunun hala düşüremediği Kiev'in çevresinden gelen uydu görüntüleri ise kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi oldu. Görüntüleri inceleyen askeri uzmanlar Rus ordusunun yeni planını açıkladı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kiev'in çevresinde hendekler kazan Rus ordusunun taktik değiştirerek savunma pozisyonuna geçtiği anlamına geliyor.

Uzun vadeli savaşa hazırlanıyorlar

Bu adım Rusya'nın 'uzun bir savaş' planına işaret ediyor olabilir. Uydu görüntülerinde Rus askerlerin bölgeye mayın döşediği de görülüyor.

The Times'ın askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde ise söz konusu mayınların 'uzun vadeli savaş' için döşendiğini vurgusu yapılıyor.

Hendek kazan Rus ordusu uydudan görüntülendi
Hendek kazan Rus ordusu uydudan görüntülendi

Rus ordusunun ilerleyişi durdu

ABD’li üst düzey bir savunma yetkilisi ise Rusya’nın Ukrayna’yı işgalindeki ilerlemesinin büyük ölçüde durduğunu, Kiev’in kuzeyindeki birliklerin bir haftadır kente doğru ilerleyemediğini söyledi.

Yetkili, bugüne kadar 1100’den fazla füze fırlatan Rusya’nın mühimmat sıkıntısı yaşıyor olabileceğini, fırlatılan füzelerin bir kısmının ilerleyemeden düştüğünü, bir kısmının da hedefine ulaştıktan sonra patlamadığını ekledi.

Rusya’nın hipersonik füze ile saldırı düzenlediğine dair açıklamasını henüz doğrulatamadıklarını belirten yetkili, Rusya’nın elindeki seyir füzesi azaldığı için veya bir mesaj göndermek için böylesi bir saldırı düzenlemiş olabileceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >