Kılıçdaroğlu'na hapis istemi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a hakaretten dolayı başlatılan soruşturmada iki yıl sekiz aya kadar hapsi istendiği belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun avukatı böyle bir iddianamenin kendilerine henüz ulaşmadığını belirtti.

DHA, Erdoğan ve oğlunun şikayeti üzerine Kılıçdaroğlu hakkında "basın yoluyla alenen hakaret suçundan" dolayı başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, Tayyip Erdoğan şikayetinden vazgeçtiği için Erdoğan'a hakaret yönünden başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verilirken, Bilal Erdoğan şikayetinden vazgeçmediği için Kılıçdaroğlu hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istendiğini kaydetti.

Reuters'ın ulaştığı Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, böyle bir iddianamenin henüz kendilerine ulaşmadığını söyleyerek, ancak kendilerine iletilmeden önce basına sızmış olabileceğini belirtti.

"Şeklen düzenlenmiş olabilir ama bu iddianame genel başkanımızın ceza alacağı anlamına gelmiyor" diyen Çelik, aynı suçlamadan dolayı açılan manevi tazminat davasını kendilerinin kazandığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir defaya mahsus olmak üzere davalarını geri çekmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >