Kılıçlar çekildi: Rus büyükelçi attığı tweet ile Obama yönetimini rezil etti

ABD’nin 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesine ve bazı Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılmasına Rusya’nın Londra Büyükelçiliği’nden tweet ile cevap geldi.

Rusya'nın Londra Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından üzerinde 'lame' (topal) yazan bir ördek resmi paylaştı. Paylaşımın içeriğinde ise “ABD Başkanı (Barack) Obama, soğuk savaş dejavusu içinde 35 Rus diplomatı sınırdışı etti. Herkes, ABD vatandaşları da dahil, bu talihsiz yönetimin sona erdiğini görünce memnun olacak" diye yazdı.





15 binden fazla paylaşılan tweetteki ördek göndermesinin de bir anlamı bulunuyor. İngilizcede 'topal ördek' anlamına gelen 'lame duck' terimi aynı zamanda 'görev döneminin sonuna yaklaşan seçilmiş kişileri' tanımlamak için de kullanılıyor.

Ne olmuştu?
Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini iddia eden Obama yönetimi, 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. ABD Başkanı Obama tarafından açıklanan kararlar çerçevesinde, Maryland ve New York'taki Rus diplomatik temsilciliklerinin kapatılması ve Rus istihbarat direktörünün de aralarında bulunduğu 6 kişi ile 5 kuruma yaptırım uygulanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Obama yaptığı açıklamada bu kararın daha başlangıç olduğu, Rusya'ya karşı daha sert yaptırımların yapılacağını belirtti.
ABD Rus diplomatları sınırdışı etme kararı aldı, Rusya anında harekete geçti


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >