Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacıyı rezil eden soru! Çin Seddi nerededir?

Çin Seddi sorusu
Çin Seddi sorusu

Kim Milyoner Olmak İster'de sosyal medyanın gündemine oturan bir olay yaşandı. 26 yaşındaki Su Ayhan, Çin Seddi nerededir sorusunda 2 joker hakkını kullanmak istedi. Peki Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına damga vuran Çin Seddi nerededir ve yapının tarihi nasıldır? İşte cevabı...

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına, 26 yaşındaki Su Ayhan'ın Çin Seddi sorusu için kullandığı joker hakları damgasını kullandı.

İki yıl içerisinde 6 iş yeri değiştirdiğini belirten Ayhan, 4. soruda sosyal medyanın gündemine oturan bir harekette bulundu. Ayhan, Çin Seddi nerededir sorusunda önce seyirciye sorma joker hakkını sonra da telefonla konuşma joker hakkını kullandı.

İşte o anlar

Çin Seddi nerededir? Çin Seddi yapısının hikayesi?

Çin Seddi
Çin Seddi

Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan, Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Pekin'in kuzeyinden geçerek batıya yönelir ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanır. Gobi Çölü'nün güneyinden batıya yönelerek devam eder. Seddin yıkılmış olan kısımlarıyla birlikte uzunluğu 8851.8 kilometredir. Bugün ayakta duran kısım Ming Hanedanı devrinden kalan 2.500 kilometrelik settir. Ancak asıl inşaat, MÖ 221 ile MS 608 yılları arasında yapılmıştır. Çin Seddi’nin temeli 20'den fazla ayrı ayrı krallık tarafından atılmıştır. Qin, Zhao, Yan kralıkları, XiongNu, DongHu, LinHu, Hiung-nu'ların saldırılarını durdurmak ve ülkenin kuzey sınırlarını koruma amacıyla bu seddi inşa ettiler. Asıl neden olarak, kuzeyden gelen Türk akınlarını önlemek olduğu da rivayet edilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >