Kimleri izleyeceğiz: İlk yerli Netflix dizimiz 'Hakan: Muhafız'ın kare asları

Hakan: Muhafız dizisi resmi afişi
Hakan: Muhafız dizisi resmi afişi

Sadece 7 gün sonra yayın hayatına başlayacak olan ilk yerli Netflix dizimiz Hakan: Muhafız için heyecan dorukta. Peki dizinin kare aslarını oluşturan karakterlerini kimler canlandırıyor?

14 Aralık'a sayılı günler kaldı. Heyecan dorukta. Galası geçtiğimiz akşam yapılan Hakan: Muhafız, Türkiye'nin dizi olarak uluslararası ilk projesi olacak.

Kuşkusuz ki oyuncular için de bu yapımda yer almak da büyük bir gurur olacak. Peki kim bu isimler, daha doğrusu hikayemizin kare asını oluşturan 5 ismi nereden tanıyoruz? Daha önce hangi işlerde yer aldılar?

Öyleyse İstanbul'u muhafaza etmeye başlayalım:
Öyleyse İstanbul'u muhafaza etmeye başlayalım:
Çağatay Uusoy

                                    
                                    
                                    Dizimizin Hakan'ı Çağatay Ulusoy, 1990 yılında İstanbul'da doğdu. Modellik ve figüranlıkla başladığı kariyeri, Best Model Of Turkey 2010'a katılmasıyla değişti. Elde ettiği birinciliğin ardından oyunculuğa başladı. Adını Feriha Koydum dizisinde eleştirilse de, Medcezir dizisindeki Yaman performansıyla hem oyunculuk hem de modellik kariyerinde ivme kazandı. Bu dönemlerde 2 sinema filminde başrol üstlendi. Fakat üzerindeki yakışıklı jön rolleri imajından İçerde dizisinde canlandırdığı Sarp rolüyle sıyrıldı. Sarp rolü ona Netflix'de rol alan ilk Türk oyuncu olma unvanını kazandırdı. Yürü be Çağatay! Sırada Hollywood var.
Çağatay Uusoy Dizimizin Hakan'ı Çağatay Ulusoy, 1990 yılında İstanbul'da doğdu. Modellik ve figüranlıkla başladığı kariyeri, Best Model Of Turkey 2010'a katılmasıyla değişti. Elde ettiği birinciliğin ardından oyunculuğa başladı. Adını Feriha Koydum dizisinde eleştirilse de, Medcezir dizisindeki Yaman performansıyla hem oyunculuk hem de modellik kariyerinde ivme kazandı. Bu dönemlerde 2 sinema filminde başrol üstlendi. Fakat üzerindeki yakışıklı jön rolleri imajından İçerde dizisinde canlandırdığı Sarp rolüyle sıyrıldı. Sarp rolü ona Netflix'de rol alan ilk Türk oyuncu olma unvanını kazandırdı. Yürü be Çağatay! Sırada Hollywood var.
Hazar Ergüçlü

                                    
                                    
                                    Akademisyen ve dövüş ustası Zeynep rolünü üstlenen Hazar Ergüçlü, 1992 yılında Kıbrıs'ta dünyaya geldi. Gazeteci bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. İçine kapanık tavrı onu önce psikoloğa, sonra da onun tavsiyesiyle tiyatroya itti. Konservatuar ve belediye tiyatrosu derken sahnede olduğu bir gün Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim tarafından keşfedildi. Bu keşif ona Gölgeler ve Suretler filminde başrolü getirdi. Uluslararası bir projeyle başlayan kariyeri, sinemada hep bu şekilde devam etti. Son olarak kendisini Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısında arz-ı endam ederken gördük. Kar filmiyle ödülünü de kapıverdi. Yetmedi bir de dizilerde rol aldı. Kötü de oldu, çocuk kadar saf bir köylü kızı da... Bu iki rolün arasında bir yerde Medcezir ile zengin, şımarık kızların temsili olarak kendisini sevdirdi. Netflix'in ilk Türk kadın başrol oyuncusu olmak da ona nasip oldu. Soyadın gibi güçlü bir kariyerin olsun Hazar!
Hazar Ergüçlü Akademisyen ve dövüş ustası Zeynep rolünü üstlenen Hazar Ergüçlü, 1992 yılında Kıbrıs'ta dünyaya geldi. Gazeteci bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. İçine kapanık tavrı onu önce psikoloğa, sonra da onun tavsiyesiyle tiyatroya itti. Konservatuar ve belediye tiyatrosu derken sahnede olduğu bir gün Kıbrıslı yönetmen Derviş Zaim tarafından keşfedildi. Bu keşif ona Gölgeler ve Suretler filminde başrolü getirdi. Uluslararası bir projeyle başlayan kariyeri, sinemada hep bu şekilde devam etti. Son olarak kendisini Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısında arz-ı endam ederken gördük. Kar filmiyle ödülünü de kapıverdi. Yetmedi bir de dizilerde rol aldı. Kötü de oldu, çocuk kadar saf bir köylü kızı da... Bu iki rolün arasında bir yerde Medcezir ile zengin, şımarık kızların temsili olarak kendisini sevdirdi. Netflix'in ilk Türk kadın başrol oyuncusu olmak da ona nasip oldu. Soyadın gibi güçlü bir kariyerin olsun Hazar!
Okan Yalabık

                                    
                                    Hikayemizin kötü adamı, Hakan'ın karşısındaki adam Faysal... 1978 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Okan Yalabık, en büyük hayali olan konservatuara pes etmeyip girdi. İlk sınavları son aşamada kaybetti. Bir daha denedi ve kazandı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Serseri dizisiyle evimizin bıçkın delikanlısı oluverdi. Bu roller üzerine yapışmış olacak ki sonrasında bir de Çapkın geldi. Tiyatroyu da seslendirmeyi de hiç bırakmadı. Yükselişini zirveye çıkardığı dönemde Hatırla Sevgili'nin Necdet'i olup kalpleri fethetti. İş bu içeriğin editörü de tam bu dönemlerde kendisinin en büyük hayranı olduğunu iddia etmekteydi. Son yıllarda tiyatro ile gündemde olan Yalabık'ı internet işleriyle de izlemeye devam ediyoruz. Masum'un ardından da ona Netflix yakışırdı. OYFC ( Okan Yalabık Fan Club) metni gururla kapar.
Okan Yalabık Hikayemizin kötü adamı, Hakan'ın karşısındaki adam Faysal... 1978 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Okan Yalabık, en büyük hayali olan konservatuara pes etmeyip girdi. İlk sınavları son aşamada kaybetti. Bir daha denedi ve kazandı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Serseri dizisiyle evimizin bıçkın delikanlısı oluverdi. Bu roller üzerine yapışmış olacak ki sonrasında bir de Çapkın geldi. Tiyatroyu da seslendirmeyi de hiç bırakmadı. Yükselişini zirveye çıkardığı dönemde Hatırla Sevgili'nin Necdet'i olup kalpleri fethetti. İş bu içeriğin editörü de tam bu dönemlerde kendisinin en büyük hayranı olduğunu iddia etmekteydi. Son yıllarda tiyatro ile gündemde olan Yalabık'ı internet işleriyle de izlemeye devam ediyoruz. Masum'un ardından da ona Netflix yakışırdı. OYFC ( Okan Yalabık Fan Club) metni gururla kapar.
Ayça Ayşin Turan

                                    
                                    Dizimizin aşık olunan kızı Leyla... Evet Neflix de olsa böyle bir karaktere ihtiyaç duyulur. 1992 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden, Gazanfer Özcan Tiyatrosu ve Sinop Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Diplomalara doyamayan Turan, şöhreti de 3 sezon süren Karagül dizisiyle yakaladı. Ardından sinema, sonrasında başrol olduğu Meryem dizisi geldi. Bu projeler ona Netflix işini getirdi. Kısa sürede hızlı yükseliş.
Ayça Ayşin Turan Dizimizin aşık olunan kızı Leyla... Evet Neflix de olsa böyle bir karaktere ihtiyaç duyulur. 1992 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden, Gazanfer Özcan Tiyatrosu ve Sinop Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Diplomalara doyamayan Turan, şöhreti de 3 sezon süren Karagül dizisiyle yakaladı. Ardından sinema, sonrasında başrol olduğu Meryem dizisi geldi. Bu projeler ona Netflix işini getirdi. Kısa sürede hızlı yükseliş.
Mehmet Kurtuluş 

                                    
                                    
                                    Ve hikayemizin bir diğer kilit karakteri, Hakan ve Zeynep'in yanındaki isim... 1972 yılında dünyaya gelen Almanya'da yetişen Kurtuluş, usta yönetmen ve yapımcı Osman Sınav'ın keşfiyle Türkiye serüvenini başlatmış oldu. Pars ile başlayan kariyeri, son olarak Kösem Sultan'ı gördü. Şimdi ise Netflix'i.
Mehmet Kurtuluş Ve hikayemizin bir diğer kilit karakteri, Hakan ve Zeynep'in yanındaki isim... 1972 yılında dünyaya gelen Almanya'da yetişen Kurtuluş, usta yönetmen ve yapımcı Osman Sınav'ın keşfiyle Türkiye serüvenini başlatmış oldu. Pars ile başlayan kariyeri, son olarak Kösem Sultan'ı gördü. Şimdi ise Netflix'i.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >