Kimlik kartlarında yeni dönem başladı

Arşiv
Arşiv

Ticaret Bakanlığı, kimlik kartları üzerinden yaşanan mağduriyetlerin çözümü için yeni bir uygulama başlattı.

Dijital mecraların yaygınlaşmasıyla birlikte, kimlik bilgilerinin kötüye kullanımı da arttı. Birçok vatandaş, istemi dışında kimlik bilgileri kullanılarak milyonlarca liralık vergi ve borç yükü altına girdi.

Ticaret Bakanlığı, bu mağduriyetleri önlemek için yeni bir adım attı. Bakanlık tarafından devreye alınan 'Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Mobil Uygulama' ile birlikte vatandaşlar, kimlik numaraları üzerine kısıt ekleyebilecek.

MERSİS Mobil Uygulama ile vatandaşlar, şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibini telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca, şirket ve ticari işletmelerin unvanı, adresi, sermayesi ve yetkilileri gibi temel bilgilerine de erişebilecek.

Kimlik numaraları üzerine kısıt eklemek isteyen vatandaşlar, MERSİS Mobil Uygulama üzerinden 'Kısıtlar' menüsüne giriş yapacak. Bu menüde, 'Kimlik Numarası Kısıtlama' seçeneği seçilerek, kısıt ekleme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Kısıt ekleme işlemini gerçekleştiren vatandaşlar, rızaları dışında kimlik bilgileri kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi amacıyla ilave bir tedbir almış olacaklar.

Bu uygulama ile birlikte, kimlik bilgileri üzerinden mağduriyet yaşayan vatandaşların sayısında azalma bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >