Kimlik yenileme süresi uzatıldı mı? Nüfus Müdürlüğü duyurdu

Arşiv
Arşiv

Vatandaşlar, Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla nüfus cüzdanlarını yenilemek için İçişleri Bakanlığı'nın son açıklamalarını göz önünde bulundurarak işlemlerini planlamak istiyor. Güncel bilgilere göre, kimlik yenileme süresi hakkında yapılan son duyuruları takip eden vatandaşlar, son tarihin değişip değişmediğini ve sürenin uzatılıp uzatılmadığını öğrenmek istiyor. Peki, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı son bilgilere göre kimlik yenileme süresi uzatıldı mı? İşte, o detaylar

Kimlik yenileme son tarihi sorgusu, Nüfus Cüzdanına sahip olan vatandaşların gündeminde yer alıyor.

Eski tip nüfus cüzdanının yeni tip kimlik kartı ile değiştirilmesi için geçtiğimiz yıllarda son tarih uyarısı yapılmış ancak bu tarih sürekli olarak ötelenmişti. İçişleri Bakanlığı görev ve sorumluluk alanı içerisinde yer alan ve yürütme işlemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM) tarafından yapılan kimlik kartı yenileme süreci, son tarih ile gündemdeydi.

NVİGM, kimlik yenileme son tarihi hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Nüfus cüzdanı yenilemek için son tarih ne zaman?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan bilgiye göre;

"Nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır." ifadesine yer verilmiştir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >